Sport » Futsal

Nem volt nagy falat az FK-nak a másodosztályú magyar válogatott

Csak edzőpartnernek jó volt a magyar ligaválogatott, az FK könnyedén verte meg. A végén az ifjak játszottak. 

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek

Ilyen volt az FK utolsó meccse az idényben

A Temesvár elleni bronzmeccs felvételét meg lehet...
DSC 0344

A negyedik hellyel érte be az FK

Legyőzte a szinte teljesen külföldiekből álló...
TemesvFK1

Súlyos vereséget szenvedett az FK, gólt sem lőtt

Jövő hétfőn öt góllal kellene legyőzni Temesvárt...

FKLigavalogatott1
Mánya az első gól szerzi sarokkal, Szabó lábai között. Fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. január 07., 13:57
0 hozzászólás. 

Maga a mérkőzés helyenként látványos volt, de az FK nem igazán kellett megerőltesse magát, a másodosztályú klubok (Debrecen, Csenger, Piliscsaba) játékosaiból összeállított vendégegyüttes körülbelül egy román másodosztályú csapat játékerejével rendelkezett. Jól mutatja ezt, hogy pénteken este a magyarországi csapatot a másodosztályú csíkszeredai Imperial Wet egy küzdelmesebb csatában 9–6 (5–3) arányban győzte le, a csíkiaknál játszó udvarhelyi sportoló, Birtalan Barna is betalált.

FKLigavalogatott3A szombat délelőtti meccs előtt Kiss Antal, Magyar Labdarúgó Szövetség Futsal-szakbizottságának vezetőségi tagja, illetve Gálfi Árpád köszöntötte a jelenlevő mintegy ötszáz érdeklődőt, a bemutatásnál nagy tapsot kapott Kozma Mihály csapatvezető, aki az udvarhelyi együttes edzőjeként 2008-ban román bajnoki címet nyert Udvarhelyen, majd elhangzott a magyar és a székely himnusz.

FKLigavalogatott4Az FK-nak kezdés után három perc kellett az első találathoz, Mánya sarokkal vette be a meggypiros mezes csapat kapuját, majd a második sorunkból Szőcs Lóránt is eredményes volt. A magyarországi együttes három sort váltogatott, közülük az első bizonyult eredményesnek, hiszen Szentes-Bíró Tamás, a DEAC és a magyar strandlabdarúgó válogatott játékosa parádésan emelt Grigoraș kapujába.

FKLigavalogatott2Jakab Zoltán már ekkor bedobta a meccsbe az FK fiatalabb futsalosait, így Gálfi, Hadnagy, majd a második félidőben Tifán Tamás és Boda Krisztián, illetve a kapus Bálint Tibor Szabolcs sem panaszkodhattak, hogy nem voltak játékban. Az első félidő végén egy szögletvariáció után Szőcs László, majd egy labdaszerzés után ismét Mánya volt eredményes.

FKLigavalogatott5A második játékrészt a Klein – Szőcs Lóránt, Hadnagy, Gálfi, Tifán ötös kezdte, a 23. percben egy szöglet után a vendégek csapatkapitánya és egyben egyik legjobb játékosa, a Csengeren játszó Balogh Árpád a saját kapujába tolta a labdát.

Jakab tovább variálta a játékosokat a pályán, továbbra is az FK diktálta a tempót, Szécsi, majd Biró is lőttek egy-egy gólt. Az utolsó tíz percre állt be Bálint a kapunkba, két jó védéssel vetette észre magát, majd túloldalt Silion akkora kapufát lőtt, hogy a felezővonalig pattant vissza a labda.

FKLigavalogatott6Az utolsó perceket szinte teljesen a fiatalok játszották le, 2-3 ordító helyzetet kihagytak, a záró gól azonban a magyarországiaknak jött össze, a Piliscsabán játszó Bula Benjámin talált be közelről. A végén vastaps és közös fotó, az említett Baloghot és Szőcs Lacit a meccs két legjobb játékosának választották.

„Nekünk Dévával kell jónak lenni s Călăraș-sal" – jegyezte meg az egyik néző meccs vége felé. Igaza is van, Călăraș-sal annál is inkább, mert a január 22-én folytatódó bajnokságban a Duna partjára látogat az FK, de addig még néhány felkészítő meccset biztosan lejátszik.

Teremlabdarúgó barátságos mérkőzés

FK Székelyudvarhely–Magyarországi Ligaválogatott 7–2 (4–1)

Székelyudvarhelyi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Benedek András és Szabó Szilárd (Székelyudvarhely)

Gólszerzők: Mánya (3., 20.), Szőcs Lóránt (9.), Szőcs László (17.), Balogh (23. – öngól), Szécsi (29.), Biró (30.), illetve Szentes-Bíró (10.), Bula (36.).

FK: Grigoraș – Biró, Mánya, Szécsi, Szőcs László. Csere: Klein, Bálint Tibor Szabolcs – Miklós, Szőcs Lóránd, Szabó, Kedei, Gálfi, Hadnagy, Silion, Tifán, Boda. Edző: Jakab Zoltán.

Ligaválogatott: Szabó Péter – Bun, Tóth, Szentes-Biró, Somogyi. Csere: Kurucz – Balogh, Rigó, Pankotai, Bodó, Ambrus, Moldován, Víz, Bula. Edzők: Kun István és Szilágyi Sándor. Csapatvezető: Kozma Mihály.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."