Sport » Futsal

Győzelemmel felérő döntetlen

Óriási csatával zárta az FK az évet, a döntetlen igazságosnak tűnik, de lehetett volna nagyobb szerencsénk.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek

Május elsején elődöntőzik a futsalcsapat

A majálisozás végén sportcsemege lesz a csarnokban, egy...
DSCN6397

Bejutott a legjobb négy közé az FK

Öt perccel a lefújás előtt, még döntetlen volt az...
cityusFK

Megtette az első lépést az elődöntő felé az FK Székelyudvarhely

Nem volt egyszerű, de összejött, győzött a...

FKDeva1
Grigoras több góltól is megmentette az FK-t
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN / UH.RO
2016. december 12., 20:34
0 hozzászólás. 

A sérülések miatt megtizedelt (Ique és Cristian Matei hiányzott, Tacot sem volt száz százalékos) Dévát bizony meg lehetett volna fogni ezen a meccsen. Mindössze öt teljesen egészséges mezőnyjátékossal tudott kiállni az FK elleni hétfő esti rangadón, de ez az öt játékos nagyon jó volt.

Habár az FK egy tipikus Szőcs Laci-góllal nyitotta a telt ház előtt lezajlott meccset, az hamar meglátszott, hogy a vendégek teljesen uralják a találkozót, a hazaiak csak egy-egy kontrával tudtak meglépni.

FkDeva2

Jakab Zoltán ezúttal nemcsak sorokat váltott, hanem keverte is a játékosokat, nem ragaszkodott feltétlenül a kötött sorokhoz. Grigoraș megint főszereplő volt az első félidőben, néha hihetetlen helyzetekben tudott menteni, s egyszer szerencsére a kapufa is vele volt.

Negyedóra sem telt még el és egyenlített Déva, Miklós ziccere után a portugál Nuno Vieira vette be Grigo kapuját. Az alapemberek Vieira mellett a román válogatottban is pályára lépett, honosított portugál, Paulo Ferreira, illetve a moldovai Obadă és az említett Tacot, valamint az edző-játékos Ignat voltak, rajtuk kívül még Pînzaru kapott néha lehetőséget. Kétszer is eltalálták a kapufát. 

FKDeva4

Az alacsony, de rendkívül gyors és kiszámíthatatlan Obadă nagyon sokszor veszélyeztetett, s két perccel a vége előtt lemaradtak róla a hazaiak, közelről a rövid felsőbe perdített. Lefújás előtt azonban nekünk is volt szerencsénk: Szőcs László baloldali centerezésébe Vlad Iancu szerencsétlenül ért bele, a labda a hálóba pörgött, döntetlennel fordultak a csapatok.

Szünet után Szőcs ismét végigkígyózott a dévaiakon, de mentettek Mánya elől, a dévaiak pedig megint átvették az uralmat a játék felett. „Mintha öten játszanának!" – szólalt meg egy szurkoló, s a játékot nézve bizony igaza volt.

FKDeva3

Az FK azonban okosan védekezett és támadott, de a góllövés nem jött össze, túloldalt viszont Vieirának szerencséje volt, labdaszerzés után nem szabadítottunk fel, a portugál pedig a lábak között a kapuba juttatta a labdát.

Öt perc volt hátra, a nem sokkal korábban megsérülő Szőcs László bekötött térddel is vállalta a további játékot, nekifogtunk a vészkapusos támadásnak. Egy lövésig Szőcs eljutott, de az az oldalhálóba ment, aztán egy perccel a vége előtt egy óriási helyzetet úsztunk meg.

Tizenkilenc másodperc volt hátra, amikor az FK tili-tolija góllá érett, Szécsi lépett be jól a büntetőterületre és a kilépő Iancu felett átemelte a labdát, a játékszer a felső lécet érintve jutott a hálóba – mintha győztes gólt lőttünk volna, úgy pattant fel a csarnok közönsége. Szép meccs volt, szép találatokkal.

FKDeva5

„Örüljünk az iksznek, azt mondom!" – jelentette ki határozottan egy szurkoló a székely himnusz után, kifele menet, de ezzel sokan vitába szállnának. Ha nem az utolsó percben esett volna a gól, hanem korábban, akkor talán kudarcként fognánk fel a döntetlent, így viszont győzelemmel ért fel a 3-3 és bizakodásra ad okot a januári folytatást illetően.

A csapat január elején kezdi a felkészülést, január 21-én pedig megkezdődik a 16. forduló, az FK Călărași-on játszik, de azt megelőzően egy felkészülési tornát is rendez a sportcsarnokban. 

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 15. forduló

FK Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 3–3 (2–2)

Székelyudvarhelyi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Gherman Gabriel (Bukarest) és Georgian Ionescu (Buzău)

Gólszerzők: Szőcs László (2., 20.), Szécsi (40.), illetve Nuno Vieira (13., 35.), Obadă (18.).

FK: Grigoraș – Biró, Mánya, Szécsi, Szőcs László. Csere: Miklós, Szőcs Lóránd, Silion, Szabó, Kedei. Edző: Jakab Zoltán.

AUTOBERGAMO: Iancu – Paulo Ferreira, Obadă, Ignat, Nuno Vieira. Csere: Pînzaru, Tacot. Edző-játékos: Florin Ignat.

Sárga lap: Szabó, Mánya, illetve Pînzaru.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."