Sport » Futsal

Az utolsó percekben Szőcs Laci kivégezte a bajnokcsapatot Vásárhelyen

Parádés győzelem született a címvédő otthonában, Szőcs ott vágott ötöt, ahol legutóbb bajnok lett.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fkiasi

Megnézheted az FK egyik legnehezebb meccsét (VIDEÓ)

Nagyon ambíciós együttessel csapott össze a...
Resicabanya

Nézd meg az FK két tucat gólját! (videó)

Ennyit még nem vágott csapat az idényben, sőt ekkora...
FKCalarasi

Nagyon fut az FK szekere mostanában (VIDEÓ)

Jó képességű ellenfelét is kiütéssel küldte haza az...

foto: cityus.ro
Fotó: Marosvásárhelyi City us Facebook-oldala
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. november 08., 22:50
1 hozzászólás. 

Sok minden szólt az FK mostani győzelme mellett – elsősorban az, hogy a címvédő jelentősen meggyengült erre a bajnoki idényre, az udvarhelyi csapat pedig erősödött, elsősorban Szőcs László és Szabó Zsolt visszatérése, illetve Grigoraș és Mánya leigazolása miatt.

Igaz, utóbbi eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán kedden este Marosvásárhelyen, szerencsére társai jól pótolták. De ne felejtsük el, hogy Vásárhelyen azért ott maradt egy Mimi Stoica, egy Duque, egy Covaci, úgyhogy a Gherman Cosmin által irányított legénység azért romániai szinten néhány topjátékosnak számító futsalost megtartott.

A meccs elejét el is felejtené az FK szívesen, hiszen már az első percben gólt kapott Jakab Zoltán csapata, s továbbra is veszélyes volt a hazai alakulat, szerencsére Grigoraș többször is jól mentett, nemcsak csapata, hanem a jelenlevő udvarhelyi szurkolók örömére is. Silion váratlanul kiegyenlített, aztán a félidő nagyrészét már uralni tudta az FK, hiszen Miklós, majd Szőcs László is betalált – igaz, pihenni csak egygólos előnnyel mehett a csapat, mert Duque kilőtte a felsőt.

Fordulás után fordult a kocka, hiszen Țipău, majd Covaci is betaláltak Grigoraș kapujába, ám Kedei részéről gyorsan jött a válasz, így már 4-4 volt az eredmény. A hazaiaknak a félidő közepére már kigyűlt a csapathibájuk, de ennek ellenére Stoica ismét előnybe juttatta őket. A következő szabálytalanságnál Silion már kisbüntetőt lőhetett, ezt Molina kivédte, a kipattanót viszont berúgta az FK játékosa, újból egyenlő volt.

Öt perccel a vége előtt tehát még a hazaiak vezettek, ám Silion egyenlítése után mezőnyjátékosra cserélték a kapust, Togan vette fel a megkülönböztető mezt. Ez volt az a húzás, ami nem jött be a hazaiaknak, de bejött az FK-nak: a City'us hibáit kihasználva Szőcs László elkapta a fonalat és gyakorlatilag percenként lőtt egy gólt, meg sem állva csapata kilencedik, saját maga ötödik találatáig.

Annak a csapatnak rúgott ötöt, amelynek színeiben, kölcsönben szerepelve az elmúlt szezon végén az eddigi utolsó bajnoki címét megszerezte - ez a győzelem is hozzátesz ahhoz a reményhez, hogy 2017-ben az FK színeiben állhasson fel a dobogóra.  

Magabiztosabb, fegyelmezettebb, illetve taktikailag és fizikailag is jobb volt az udvarhelyi csapat, továbbra is őrzi harmadik helyét a táblázaton, egyelőre csak Déva és Galac előzi meg.

Vasárnap 18 órától a sereghajtó, a kilenc forduló alatt pontot sem szerző Kézdivásárhely látogat az udvarhelyi sportcsarnokba. A szebb napokat is megélt háromszékiek ellen az olyan fiatalabb FK-játékosok, mint Boda, Gálfi vagy Hadnagy is kellene sikerélményt szerezzenek.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 10. forduló:

Marosvásárhelyi City'us–FK Székelyudvarhely 5–9 (2–3)

Gólszerzők: Țipău (1., 28.), Duque (18.), Covaci (21.), Stoica (32.), illetve Silion Petru (8., 35.), Miklós (12.), Szőcs László (12., 35., 37., 39., 40.), Kedei (29.).1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kozmixka
2016-11-09 13:50:25
Nem először..
Rúgott még Marosvásárhelynek 5 gólt egy meccsen s reméljük még fog rúgni.Hajrá Lacika Hajrá F.K.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."