Sport » Foci

Maradnak a megyeiben a keresztúriak

A Székelykeresztúri Egyesülés lett a megyei pontvadászat bajnokcsapata, de nem lesznek ott a harmadik ligát érő osztályozós találkozón.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
simenfalva bogarfalva 01

Sok változás történt a megyei és körzeti bajnokság tabelláin

A Hargita megyei labdarúgó-bajnokság mindhárom...
roseal

Megyei és körzeti bajnokság: mutatjuk az eredményeket

Hétvégén a nyolcadik fordulóval folytatódik a Hargita...
keresztur malomfalva 02

Az első helyekért játszanak a megyei és körzeti bajnokságban

Szombaton és vasárnap a nyolcadik fordulóval...

kereszturmarosh 2
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. június 13., 21:12
0 hozzászólás. 

Remek bajnoki szezonon van túl a keresztúri focicsapat a Hargita megyei labdarúgó bajnokságban. A tavalyelőtti bajnok a 2017/2018-as pontvadászatban Maroshévíztől szerezte vissza a bajnoki címet. Mindössze négyszer találtak legyőzőre, egyszer döntetlent játszottak, míg tizenkilencszer szerezték meg a három pontot. A huszonnégy forduló alatt 58 pontot szereztek.

A második helyen Balánbánya végzett, lemaradásuk 8 pont volt. A címvédő Maroshévíz idén csak a harmadik helyezést érte el. Negyedik lett a Gyergyószentmiklósi VSK, és ötödik a Székelyudvarhelyi Roseal SK. A hétcsapatos bajnokság utolsó előtti helyén Homoródalmás végzett, a Gyergyószárhegyi Bástya lett az utolsó.

kereszturmarosh 1

Annak ellenére, hogy a a keresztúriak bajnoki címe feljogosítja őket a 3. Liga osztályozós találkozójára a Fehér megyei Marosújvár ellen, az Egyesülést nem írták ki az oda-visszavágós mérkőzésre. A keresztúri csapat elnökétől, Péter Miklóstól megtudtuk, hogy ennek oka egy bizonyos sportazonossági bizonylat (CIS) hiánya, amit nem sikerült határidőig megszerezniük az Ifjúsági és Sportminisztériumtól.

Az osztályozós találkozókra jogosult megyei bajnokok közül többen is ebben a cipőben járnak. A negyvenkét csapatnak eredetileg huszonegy oda-visszavágós találkozót kellett volna rendezzenek, ez a szám a Román Labdarúgó Szövetség honlapján mindössze tizenhárom. Ez azt jelenti, hogy nyolc csapat a találkozók lejátszása nélkül kezdheti a következő szezon a harmadik ligában.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."