Sport » Foci

Magunkkal játszunk, de melyik felem fog kikapni?

Székelyföld és Kárpátalja került be a CONIFA vébé második elődöntőjébe. Egyikük világbajnoki címért játszhat szombaton.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
OlimpiaVasas18

Nem sikerült meglepetést okoznia a Vasas Feminának

Kolozsváron, a többszörös bajnok Olimpia ellen léptek...
simenfalva bogarfalva 01

Sok változás történt a megyei és körzeti bajnokság tabelláin

A Hargita megyei labdarúgó-bajnokság mindhárom...
roseal

Megyei és körzeti bajnokság: mutatjuk az eredményeket

Hétvégén a nyolcadik fordulóval folytatódik a Hargita...

karpatalja kaszkadia1
Kaszkádia együttesét győzte le az elődöntőben Kárpátalja. Fotók: conifa.org
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. június 06., 15:43
0 hozzászólás. 

A keddi játéknap negyeddöntői nagyon jól alakultak a magyar csapatok számára. Székelyföld 4–0-ra győzte le Nyugat-Örményországot, Kárpátalja 3–1-es sikerrel búcsúztatta az észak-amerikai Kaszkádiát.

"Magunkkal játszunk, de melyik felem fog kikapni?" – jött a kérdés a közösségi oldalon, miután kiderült, hogy a két együttesnek egymás ellen kell megküzdenie a döntős helyért.

"Sajnálom, hogy ilyen hamar összekerültünk (...). Csak azt kívánom, hogy tudjunk örülni egymás sikerének, biztassuk egymást, és békés szurkolás legyen" – érkezett a válasz egy székely hozzászólótól.

Az ilyen jellegű hozzászólások száma is arról árulkodik, hogy bármelyik együttes is kerül a csütörtöki találkozó után a döntőbe, a magyar szurkolók örülni fognak. Amint írja egy harmadik személy: "Hajrá, Magyarok! A család miatt Székelyföldnek drukkolok, de ha Ti juttok tovább, az is jó. Fő, hogy ott vagyunk a döntőben".

karpatalja kaszkadia2

Székelyföld válogatottjának ismerjük az útját az elődöntőig. Kárpátaljáról még nem írtunk, ezt pótoljuk most. A felvidékiek szervezési problémák miatt visszaléptek erről a vébéről, az ők helyére került be Kárpátalja. A csoportmérkőzések sorozatát 1–1-es döntetlennel kezdték Észak-Ciprus ellen, ezt két győzelem követte. A világbajnoki címvédő Abháziát 2–0-ra verték, majd a harmadik játéknapon Tibet ellen 5–1-es eredménnyel szerezték meg a csoportelsőséget.

Várható eredmény volt ez tőlük, ismerve a válogatott keretét. Sándor György személyében nekik is van korábbi magyar-válogatott játékosuk, akárcsak Székelyföldnek. Számunkra, erdélyi szurkolóknak, a legismertebb csapattag a román első osztályban szereplő Sepsi OSK-t erősítő hálóőr, Fejér Béla Csongor. Ő az egyedüli, aki a behívott játékosok közül nem a magyarországi bajnokságban szerepel. A keret további tagjait a magyar bajnokság második, harmadik, és negyedik osztályából hívták be.

karpatalja kaszkadia3

Nem könnyű azt megtippelni, hogy a két együttes közül melyik játszhat szombaton a világbajnoki címért. Csak az biztos, hogy bármelyik is kerül ide, egy újabb hozzászólást idézve: "Ünnep szombaton. Így is, úgy is!".

A találkozót csütörtökön, itteni idő szerint este 10 órakor rendezik a Colston Avenue stadionban.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."