Sport » Foci

Királlyal találkozhatsz

A magyar válogatott egykori, szürke mackónadrágos kapusáról akkor is hallottál, ha kifejezetten kerülöd a focit. Kedden tőle kérdezősködhetsz.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
szfc nagyvarad1

Velük csap össze a Székelyudvarhelyi FC

Ellenfelünk lesz az FC Csíkszereda és az újonc...
nyikokupa3

Na, ki a legkeményebb a Nyikó mentén?

Kobátfalva volt a házigazdája a huszonegyedik alkalommal...
betfalva sporting0

Mennyei lesz a megyei focibajnokság

Már csak azért is, mert huszonnégy együttes küzd a...

KiralyGabor
Király Gábor, fotó: kiralygabor.eu
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. június 04., 15:44
0 hozzászólás. 

A magyar fociválogatott egykori kapusa, egyben válogatottsági rekordere, Király Gábor érkezik Székelyudvarhelyre, ahol amellett, hogy foglalkozik az udvarhelyi kapusokkal, előadást is tart.

Király Gábor pályafutása azért is egyedi, mert nagyon sok időn keresztül tudott a legmagasabb szinten védeni, 98 márciusa és 2016 novembere között 108 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, mindezt úgy, hogy 98-ban és 2016-ban is az év magyar labdarúgójának választották. Öt Magyar Aranylabdát is bezsebelt, volt, hogy őt választották a Bundesliga legjobb kapusának és a magyar válogatott 2016-os Európa-bajnoki remek eredményében is nagy szerepet vállalt, sőt tíz Bajnokok Ligája találkozón is pályára lépett.

A Szombathelyi Haladás kapusa, nem csak kvalitásai miatt lett ismert, Berlinben és Münchenben már az ezredforduló előtt híres volt szürke mackónadrágjáról, amely miatt egész Európa megismerte őt a franciaországi EB-n. A szombathelyi együttes hálóőre hiányérzet nélkül vonulhatott vissza a válogatottságtól 2016 novemberében, most a magyar bajnoki szereplés mellett a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskolára koncentrálhat, amelyet 2013-ban alapított.

Király kedden, június 6-án 14 órától zártkörű edzést tart kapusiskolájának stábjával az udvarhelyi kapusok és az edzők számára. Elméleti és gyakorlati oktatás is tartanak, utóbbin egyéni hibajavításra is lesz lehetőség. Királlyal nem csak a kapusaink találkozhatnak, ugyanis 19 órától a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében közönségtalálkozót rendeznek, ahol a kapuslegendát Ilyés Szabolcs sportmenedzser faggatja.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."