Sport » Foci

Újból a skótoknál rúg labdába László Csaba

A másodosztályú Dundee United menedzsere lett a székelyföldi futballedző. Nem ez az első skóciai munkája.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
meszarosalpar2

Mészáros Alpár: a harmadosztály totálisan más, mint a normális foci

Az SzFC új edzője Mészáros Alpár, aki...
GalhidiGyorgy

Nehéz időszakot él át az SzFC edzője (videó)

Gálhidi György az udvarhelyi csapatról és...

Játékvezetői tanfolyamra hívnak

Fiúk, lányok, nők és férfiak jelentkezését várják....

LaszloCsabaDundeeUnited
Ezt a képet tették ki a Dundee United Twitterére
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. november 08., 15:38
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi származású László Csaba lett a skót másodosztályban játszó Dundee United labdarúgó csapatának menedzsere. Az 53 éves edző érkezését szerdán jelentette be hivatalosan a skót labdarúgóklub, a szakember 2019 májusáig írt alá.

A Dundee United 12 forduló után második a Championshipben, a klubnál októberben edzőt váltottak, de az ideiglenese edző sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. László csütörtök délelőtt tart edzést először új csapatának, az együttes kispadján szombaton, a Crusaders elleni kupameccsen mutatkozik be.

„Megtiszteltetés egy ilyen nagy klub menedzserének lenni, keményen fogok dolgozni azért, hogy visszajussunk az élvonalba – jelentette ki László Csaba a kinevezése után. – Várom, hogy találkozhassak a játékosokkal. Jó kerettel és edzői stábbal dolgozom, a célunk, hogy megnyerjük a másodosztályt."

László Csaba 2008–2010 között dolgozott a szintén skót Hearts of Midlothiannél. Első szezonjában harmadik helyre vezette csapatát a skót Premier League-ben (csak a Celtic és a Rangers előzte meg), a Hearts bejutott az akkor induló Európa Liga selejtezőjébe, emiatt 2009-ben az év edzőjének választották meg Skóciában. Családja most is Edinburghben él.

Ezt megelőzően László Csaba 2004 januárjában lett a magyar labdarúgó válogatott pályaedzője Lothar Matthauss mellett, majd a Ferencváros vezetőedzőjeként dolgozott. Jelzett év őszén az UEFA-kupa csoportkörébe vezette az együttest. A skóciai évek után volt a belga Charleroi edzője, de Uganda és Litvánia szövetségi kapitánya is, dolgozott az MTK-nál játékosmegfigyelőként, fél évig a csapat vezetőedzője is volt, ide kattintva olvasható interjúnk akkor készült. Legutóbb a Dunaszerdahelyi DAC-t vezette, ott idén nyáron fejezte be a munkát, miután lejárt a szerződése. László Csaba Székelyudvarhely egyik sportnagykövete. 0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."