Sport » Foci

A litván szövetség címlapján a Vasas-lányok

Hárman képviselték a Vasast az Európa-bajnoki selejtezőkön. A csapat korábbi kiválósága volt Románia csapatkapitánya.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
LaszloCsabaDundeeUnited

Újból a skótoknál rúg labdába László Csaba

A másodosztályú Dundee United menedzsere lett a...
GalhidiGyorgy

Nehéz időszakot él át az SzFC edzője (videó)

Gálhidi György az udvarhelyi csapatról és...

Játékvezetői tanfolyamra hívnak

Fiúk, lányok, nők és férfiak jelentkezését várják....

RomaniaU1903
Geréd Erika, fotó: a litván labdarúgó szövetség hivatalos honlapja
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. szeptember 15., 10:19
0 hozzászólás. 

Péntek reggel már a repülőtéren várták a Vasas Femina kiválóságai, hogy hazatérhessenek Litvániából, a 19 éven aluliak Európa-bajnokságának selejtezőjéről.

Éppen egy hete, szeptember 8-án a szlovákokkal kezdték meg a lányok a csoport küzdelmeit és valószínűleg ezen a meccsen ment el a továbbjutás. A szlovákok 3-2-re nyerték a találkozót, a dánok az erőviszonyokat tekintve kimagaslottak a mezőnyből, a házigazdákat meg sikerült felülmúlnia Romániának.

A Vasas Femina három játékosa szerepelt a korosztályos válogatottban: Geréd Erika, Krall Tímea és Péter Kata, utóbbi a szlovákok elleni találkozón nem kapott lehetőséget. Rajtuk kívül Bartalis Barbi, korábbi Vasas-játékos is a keret tagja volt, akivel Svédországba való átigazolásáról itt olvashatsz bővebben. Az első meccsen ő sem lépett pályára.

RomaniaU1902

Nem így a házigazdák ellen, ahol Bartalis csapatkapitányként került a kezdőbe, sőt, csereként Péter Kata is pályára lépett. Neki nem volt túl szerencsés selejtezősorozata, két percet töltött a pályán, mielőtt piros lappal kiállították, így az utolsó csoportmeccset ki is kellett hagynia.

Mădălina Boroș és Nicole Piperea góljaival könnyedén vette a második akadályt a csapat, 4-1 arányban nyertek, Péter pirosa sem tudta beárnyékolni a találkozót.

Az sem tudtuk nem észrevenni, hogy a litván labdarúgó szövetség oldalán Geréd Erika jelent meg a címlapfotón, ahogy foggal-körömmel küzd a győzelemért. „Küldték a linket, néztem milyen jól elkapott kép, majd néztem kik azok s a mezszámból jöttem rá, hogy én vagyok" – mondta Erika.

RomaniaU1901

Néhány szót a reptérről írt nekünk, azt is, hogy a dánok elleni meccsről nagyon nincs mit mesélni. Tudni kell, hogy skandináv csapat ellen nem szégyen kikapni női labdarúgásban, nem is nagyon volt sansza a korosztályos csapatnak, hogy ellenük kiharcolja a továbbjutást.

Az első félidőben inkább partner volt a román válogatott, a másodikban hat gólt sikerült berámolniuk a dánoknak, akik 8-0-ra nyertek és csoportelsőként jutottak a legjobb 24-be, tavasszal folytatják majd a sorozatot, immár Románia nélkül.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."