Sport » Foci

Több alapember távozik a Vasas Feminától

A csapatkapitány mellett a védelem első számú pillére is csapatot vált. Egy régi ismerőssel együtt rúgják a bőrt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
LaszloCsabaDundeeUnited

Újból a skótoknál rúg labdába László Csaba

A másodosztályú Dundee United menedzsere lett a...
GalhidiGyorgy

Nehéz időszakot él át az SzFC edzője (videó)

Gálhidi György az udvarhelyi csapatról és...

Játékvezetői tanfolyamra hívnak

Fiúk, lányok, nők és férfiak jelentkezését várják....

Vasasekborgoprundon
Már meg is érkeztek, fotó: Papp Szidónia archívuma
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. augusztus 22., 13:29
0 hozzászólás. 

Alapemberek hagyják el a Vasas Feminát, igaz, mindjárt ketten: a csapatkapitány Papp Szidónia és Simona Caldare kölcsönbe érkeznek a Borgóprundi Heniu együttesébe. Egy régi ismerőssel, Balázs Csillával játszanak majd a besztercei csapatban, aki a Marosvásárhelyi ASA-nál töltötte a tavalyi évet. Szidi portálunk kérdésére elmondta, nyolc éve játszik már a Vasasnál és szüksége volt arra, hogy kipróbálja magát máshol is.

Fáj a búcsú

„Nehéz a lányoktól megválni, nagyon jól kijöttünk, sok mindent együtt csináltunk. A szurkolókról csak annyit, hogy nem tudom, van-e még egy ilyen város, ahol ekkora közönség jön ki biztatni minket. Meg szeretném nekik köszönni, nagyon sok erőt adtak, remélem ez a továbbiakban is így marad" – nyilatkozta a Vasas volt csékája.

Szidi megvan elégedve egyelőre új csapatával, nagyon jó körülmények fogadták. Elmondása szerint mind a stáb, mind a játékosok nagyon barátságosak. Úgy véli, az edzések is hatékonyak és változatosak, már egy edzőtáboron is túlvannak.

Simona Caldare hat éve tagja a csapatnak, szinte minden poszton megfordult, az előző szezonban a védelem oszlopa volt. Ő iskölcsönbe érkezett a beszterceiekhez, szeptemberben altiszti iskolát kezd Pitești-en, így nem is tudja az idei évet a focinak szentelni, de a Vasasnak sem tudott volna segíteni. Az edzésekről többnyire hiányozni fog, néhány meccsen segíti majd csapatát.

„Szeretném megköszönni,

hogy a szurkolók bíztak bennem, bennünk, és hogy minden mérkőzésünkre kijöttek. Az edzőnek szeretném megköszönni a türelmet, és hogy megtanított ilyen magas szinten játszani, hogy bizalma volt felém és, hogy tudott motiválni, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Szeretném megköszönni az elnöknek, hogy idehozott, a segítséget és a megértést. Remélem, mindent megtettünk a csapatért. Most egy évre szakítunk, de szeretném, ha a kapcsolat ugyanolyan jó maradna közöttünk" –köszönte meg a Vasasnak Simona.

László Béla klubelnök elmondta, az idei kiírásban már Bíró Enikőre sem számítanak, ő a tanulmányaira és a játékvezetésre fog koncentrálni.

Az érkezőkről is kérdeztük az elnököt, a napokban aláírhat Krajováról az U17-es válogatott csapatkapitánya, Vlădulescu Ana Maria, és a csapattal edz a tavalyi ezüstérmes jászvásári csapat moldovai támadóközéppályása, sőt amennyiben ő itt marad, még két moldovai válogatott követheti.

Kicsi a bors, de beépülhet

Az idei szezon szeptember 2-án indul a Vasasnak, Alexandriára utaznak az első fordulóban. Ezután a válogatott meccsek miatt nagyobb kihagyás következhet, az előzetes menetrend szerint a hónap 17-én játsszák első hazai mérkőzésüket és október elsején idegenben nézhetnek farkasszemet a csapat korábbi triójával: Szidivel, Simonával és Csillával.

Az a cél fogalmazódott meg a klub vezetőségében, hogy a kicsiket minél hamarabb be kell építeni, erre kell koncentrálni, az új krajovai igazolás is ezt segíti elő. Januártól négy olyan játékos kap játékjogot a kisebbek közül az első csapatban, akik már nemzetközi szinten is bizonyítottak a saját korosztályukban, rájuk akár alapozni is lehet a klubelnök szerint.

Az idei célkitűzésekkel kapcsolatban azt mondta portálunknak László Béla, hogy ezek majd a keret erősségétől függnek, viszont ő úgy látja, hogy a középmezőny reális lehet, csak a legrosszabb forgatókönyv esetén lesz cél a kiesés elleni harc.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."