Sport » Foci

Focilabdákat kaptak az iskolák

A Tusványosi Finálé jóvoltávól adományba érkeztek meg a focilabdák.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
LaszloCsabaDundeeUnited

Újból a skótoknál rúg labdába László Csaba

A másodosztályú Dundee United menedzsere lett a...
GalhidiGyorgy

Nehéz időszakot él át az SzFC edzője (videó)

Gálhidi György az udvarhelyi csapatról és...

Játékvezetői tanfolyamra hívnak

Fiúk, lányok, nők és férfiak jelentkezését várják....

tufilabdak
Tu-Fi adománylabdái, fotó: a Tusványosi Finálé Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/SAJTÓKÖZLEMÉNY
2017. augusztus 15., 11:53
0 hozzászólás. 

A 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretén belül került sor a 4. Tusványosi Finálé kispályás labdarúgó bajnokságra, hat egyetemi csapat részvételével. A Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával szervezett bajnokságot az udvarhelyszéki játékosokból álló kolozsvári Góbék csapata nyerte, 0-0-ás rendes játékidőben elért eredmény után hatméteres rúgásokkal legyőzve a budapesti ELTE-BEAC csapatát.

A döntő mérkőzést a SzékelySIC-Parlament SE gálamérkőzés előzte meg, ahol a házigazdák 5-4 arányú győzelmet arattak. Előbbi csapatot székelyföldi közéleti személyiségek alkották, Tusnádfürdő polgármesterének, Albert Tibornak a vezetésével. A Parlament SE magyarországi országgyűlési képviselőkből, államtitkárokból verbuválódott, Borók György, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportigazgatójának szervezésével. A Parlament SE csapatában játszott a Tusványosi Finálé fővédnöke is, Szöllősi György diplomata, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

A Parlament SE, a Tusványosi Finálén résztvevő csapatok és a szervezői csapat adományakciójához csatlakozva, értékes futballabdákat ajánlott fel székelyföldi települések iskoláinak.

„Bajnokságunk a legjobb magyar egyetemi csapatok nyári szuperdöntőjeként van számon tartva. Idén két budapesti és négy erdélyi gárda küzdött meg az elsőségért, végül a kolozsvári Góbék örülhettek. Az idei kiírás kuriózuma volt a döntő előtti gálameccs, ahol az Országgyűlés csapata is megtisztelt jelenlétével, ráadásul értékes focilabdákat ajánlottak fel adományakciónkhoz, amelyet már negyedik éve szervezünk a résztvevő csapatok segítségével és focilabdákat juttatunk el székelyföldi iskolákhoz.

Idén hat székelyföldi település iskolái kapják meg a lasztikat. A szerencsés iskolák kilétére a „Tusványosi Finálé – TuFi" Facebook oldalunkon tartott szavazás alapján derült fény. A labdákat még az iskolakezdés előtt el fogjuk juttatni az intézményekhez."- mondta a bajnokság főszervezője, Ilyés Szabolcs.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."