Sport » Foci

Éremmel tér haza a székely válogatott

Fennállása óta legnagyobb sikerét hajtotta végre a székely együttes. Szőcs László góllal és gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
LaszloCsabaDundeeUnited

Újból a skótoknál rúg labdába László Csaba

A másodosztályú Dundee United menedzsere lett a...
GalhidiGyorgy

Nehéz időszakot él át az SzFC edzője (videó)

Gálhidi György az udvarhelyi csapatról és...

Játékvezetői tanfolyamra hívnak

Fiúk, lányok, nők és férfiak jelentkezését várják....

szekelyvalogatott2
Székely válogatott, fotó: a székely labdarúgó válogatott Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. június 12., 14:58
0 hozzászólás. 

Szombaton rendezték meg a ConIFA Európa-bajnokság éremcsatáit Észak-Cipruson. A bronzmérkőzésen a székely labdarúgó válogatott is érdekelt volt, miután továbbjutott csoportjából, de sajnos péntek éjszaka a hazaiak egy kiélezett csatában 2-1 arányban fölülmúlták őket.

Az udvarhelyi csapatok labdarúgói is helyet kaptak a vasárnapi meccs kezdőjében. Az FK részéről Mánya Szabolcs, Szőcs Lóránd és Szőcs László kezdett, az SzFC volt játékosa, Rózsa Árpád is benne volt Ilyés Róbert edző-játékos keretében. Ami az SzFC játékosait illeti, Csíki Dénes csereként lépett pályára, Petru Silion, az elődöntő székely góljának szerzője a padról nézte végig a bronzmeccset.

A találkozó első félideje nagyon mozgalmasra sikerült, Abházia már az első percekben megszerezte a vezetést, de ez nem vette el a mieink kedvét, Szőcs László nagyszerű játékának köszönhetően sikerült felállni. Az FK kitűnősége először a csíkszeredai Csűrös Attilát szolgálta ki egy beadással. Csűrös góljával már a kilencedik percben egyenlített a székely csapat.

Kicsivel később vissza is adta Szőcsnek a szívességet Csűrös, átjátszotta az abházi védelmet, passzolt az udvarhelyi futsaloshoz, aki higgadtan emelte át a játékszert a kimozduló kapus felett. Szőcs a harmadik találatból is kivette a részét, ezúttal Bajkó váltotta gólra átadását. A második félidőben ugyan nagy nyomást gyakorolt Abházia a székelyek kapujára, de Rózsa és Csizmadia nagyszerűen állta a sarat.

A bronzérem megszerzésével a székely labdarúgó válogatott fennállásának legnagyobb sikerét könyvelhette el, ráadásul Bajkó Barna lett a torna gólkirálya négy találattal.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."