Sport » Foci

Újabb győzelmet aratott a Vasas Femina

Az udvarhelyi lányok kapuja ismét érintetlen maradt, három mérkőzés óta veretlenek.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
LaszloCsabaDundeeUnited

Újból a skótoknál rúg labdába László Csaba

A másodosztályú Dundee United menedzsere lett a...
GalhidiGyorgy

Nehéz időszakot él át az SzFC edzője (videó)

Gálhidi György az udvarhelyi csapatról és...

Játékvezetői tanfolyamra hívnak

Fiúk, lányok, nők és férfiak jelentkezését várják....

DSC0554
Zord körülmények, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. április 20., 17:21
0 hozzászólás. 

Hidegben és hóesésben pótolta be a Vasas Femina a tizedik fordulóból elhalasztott, Marosvásárhelyi ASA elleni mérkőzését. A két csapat az első fordulóban találkozott egymással, akkor az azóta sok változáson keresztülment vásárhelyiek 11-0-ra verték a két forduló óta hibátlan Vasast.

Székely János együttese a Kajtár – Kis (Benő), Caldare, Berkeczy, Péter, Krall, Geréd, Dávid (Tóásó), Marinescu (Kecseti), Bíró, Papp (György) összeállításban lépett pályára.

A találkozó első perceiben a Vasas helyezett nyomást a vendégek kapujára, de a helyzetkihasználással gondok voltak. A körülmények – a hóesés és a hideg mellett a csúszós műgyep – nagyon megnehezítették a lányok dolgát. Az egyik hazai támadásnál Bíró Encit kaszálták el a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem látta szabálytalannak a vásárhelyi védő megmozdulását.

DSC 0548

Mindkét csapat sok hibát vétett, nem igazán alakult ki nagyobb lehetőség. Caldare szokásához híven bíztatta a társakat: „Kicsit figyeljünk oda, jó lesz!" Néhány másodperccel később Bíró egy elveszettnek tűnő labdát szedett össze egy jó belépővel, meg is lódult vele a szélen, a középre gurított labdáját Papp Szidi a kapuba továbbította (1-0).

Papp továbbra sem tétlenkedett: egy remek szerelés után nagyszerűen indította el Marinescut, a vendégek kapusa azonban hárította lövését, így a csapatok 1-0 arányú hazai vezetésnél mentek pihenőre.

DSC 0577

A második félidő elején egy kicsit beragadt a Vasas, azonban a vásárhelyiek hiába próbálkoztak távoli lövésekkel, azok vagy a kapu mellett, vagy Kajtár kezében kötöttek ki. A legnagyobb lehetőség a vendégek nyomása ellenére is Papp előtt adódott, aki egy kiugratás után hatalmas lövést zúdított a felsőlécre.

A talpán álló és fagyoskodó közönséget azért csak kiszolgálta a hazai csapat még egy góllal. Căldare ívelt előre egy szabadrúgást, amit a vásárhelyi védők Dávid Márta elé fejeltek, ő pedig állítgatás nélkül a hosszú alsóba lőtt (2-0).

DSC 0579

A végjátékban a vásárhelyi csapatból Balázs Csilla, az udvarhelyiek egykori játékosa maradt a földön, megsérült, le is kellett cserélni, percekkel sérülése után tudott csak a kispadhoz bicegni. A csapatok előtt több lehetőség már nem adódott, így maradt a 2-0 arányú Vasas győzelem javára.

Az udvarhelyiek hárommeccses győzelmi sorozatban vannak, igaz mindhárom találkozót itthon játszották, de ellenfeleiknek bevenniük sem sikerült a kapujukat. A sikerrel a pontvadászat hetedik helyére kapaszkodtak fel és legközelebb a Bukaresti Fair Play otthonába látogatnak április 29-én, szombaton.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."