Sport » Foci

Ellepik Székelyudvarhelyt a románvásári sárga kisrókák

Sőt, focizni is fognak egy olyan tornán, amin a legjobbakat választják ki. Az udvarhelyiekkel is össze fognak csapni.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fkcsikszereda

Itt a székely válogatott szűkített kerete

Volt magyar válogatott, és a román első osztályban...
Nem csak a nagyoknak jár a vébé

Foci vb-n szurkolhatunk a székelyeknek

Nem az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra...
VasasBorgoprund

A kupadöntő küszöbén az udvarhelyi lányok

Megvan, kivel játszik a Vasas. A női labdarúgó Román...

vulpitelegalbene
Jönnek, de a labda után futnak
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 14., 12:13
0 hozzászólás. 

Nem vicc, tényleg ez a neve egy románvásári női labdarúgócsapatnak, akik a hétvégi U17-es futsaltornára jönnek Székelyudvarhelyre. A Vulpițele Galbene Roman gárdája február 18. és 19.-én lép pályára a Rákóczi Centerben, illetve a Bányai János Szakközépiskola tornatermében lezajló teremfoci-tornán, sőt egyik ellenfele éppen a házigazda Vasas Femina korosztályos csapata lesz.

Ebben a csoportban még a Pașcani-i CSM és a Galaci Universitatea vannak, a tornára összesen 20 csapat nevezett be, a csoportokból az első helyen végzők, illetve a három legjobb második lép tovább a kieséses szakaszba.

A futsaltornán nem feltétlenül az eredmény a fontos, hanem az, hogy összeálljon Románia futsalválogatottja a 17 éves aluliak korosztályában – ezért a mérkőzéseket két szakember, Jakab Zoltán, az FK Székelyudvarhely edzője és Kacsó Endre, a román ifjúsági (U21) teremfoci-válogatott szakvezetője fogja figyelemmel követni. A cél az, hogy összeálljon egy olyan válogatott, ami ősszel selejtezőt játszhat a jövő évi, argentínai III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra való kijutásért.

Az elmúlt hét végén Székelyudvarhelyen tartotta kihelyezett gyűlését a Román Labdarúgó-szövetség vezetőségének egy része, pontosabban a női focival foglalkozó szakemberek, itt volt a Kükülllő Szállodában lezajlott munkaülésen Răzvan Burleanu elnök is. Több lényeges dologról döntöttek, arról is, hogy a futsalhoz hasonlóan a női Szuperliga meccseit is egy online csatornán fogják közvetíteni, illetve a téli hónapokban a csapatok futsalbajnokságot is játszanak majd.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."