Sport » Foci

Még egy sereghajtó vitt el pontokat Udvarhelyről

Hullámvölgyben van a Vasas Femina, sorozatban veszti el a meccseit. A mélypont vasárnap kora délután következett be.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
LaszloCsabaDundeeUnited

Újból a skótoknál rúg labdába László Csaba

A másodosztályú Dundee United menedzsere lett a...
GalhidiGyorgy

Nehéz időszakot él át az SzFC edzője (videó)

Gálhidi György az udvarhelyi csapatról és...

Játékvezetői tanfolyamra hívnak

Fiúk, lányok, nők és férfiak jelentkezését várják....

VasasFairplay1a
Fotók: Katona Zoltán
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. október 23., 14:35
0 hozzászólás. 

A szombati SzFC-meccs után talán abban reménykedett az a maroknyi ember, aki kijár még focimeccsekre Udvarhelyen, hogy a lányok legalább a sereghajtót megverik a vasárnap délutáni ebéd előtt. Csalódniuk kellett, mert nem így történt.

Tény az is, hogy rossz előjelekkel várta a táblázat utolsó helyén álló Bukaresti Fair Play elleni meccset a Vasas Femina, hiszen a sérült Vasile csak a kispadon kapott helyet, a hétközi meccsen kapott piros lapért Kajtár ki kellett hagyja a meccset, de így volt ezzel Irimie Marcel is, az együttes edzője – a klub elnöke, László Béla portálunknak elmondta, hogy a fălticeni-i szakember ezen a meccsen nem tudott itt lenni. Nem a kifogásokat keressük, mert erre a vereségre nem nagyon van mentség, simán le kellett volna győzni a bukarestieket. 

vasasfairplay1A kispadról Székely János, a Vasas Femina II másodosztályú csapatának edzője irányított – ez a csapat pénteken a Román Kupában 6-1-re legyőzte hazai pályán Szászrégen együttesét. A felnőtt csapat viszont kínlódott a vasárnapi meccs első felében, a sereghajtóról pedig kiderült, hogy védekezni jól tud. Sőt még az is, hogy gólt lőni sem restek: a 18. percben Gheorghiu megiramodott a jobbszélen és kilőtte a hosszú sarkot.

A sérülés ellenére Vasile mégis pályán találta magát, hiszen Tătar Anca egy szerelésnél rosszul lépett,megsérült, még a szünet előtt le kellett cserélni – nem sokkal később jegyezhettük fel a Vasas első komoly helyzetét, Geréd Erika lövése megpattant egy lábon, majd a felső lécről vágódott ki, egy perc múlva Papp lőtt mellé.

vasasfairplay2Fordulás után két Vasas-helyzet is volt, majd összejött a vendégek második találata: a Vasas támadott, de a meccset végig nagyképűen és arrogánsan vezető bírón irányt változatott a labda, Gheorghiu-t indították, Krall lábáról lecsúszott a labda, a vendégek csatára pedig köszönte szépen, átemelte a kifutó Menyhárt felett.

Marinescu beállása, illetve Caldare tevékenysége a jobbszélen kicsit felpörgette a többieket, Biró nagon sokat dolgozott, néhány kapuralövés volt, de a nézőtérről a "Nem jó, sehogyse jó!" bekiabálás talán mindent elmondott a meccsről.

vasasfairplay3A 68. percben sikerült szépíteni: egy szabadrúgás után Bartalis a kapufára fejelt, a lepattanó labdát Vasile bevágta. Ugyanő egyenlíthetett volna, de szép lövése centikkel kerülte el a kaput, az ellenfél kapusa Niculescu is többször jól avatkozott közbe.

Az egyenlítés helyett jött az, amitől tartottunk: Solonca egyedül lépett meg, kicselezett két védőt, majd a kifutó Menyhárt mellett elgurítva a labdát, megnyerte a meccset.

vasasfairplay4Egy perc múlva Simona Caldare közelről lőtt még egy gólt gyorsan, elkezdődött a hajsza az egyenlítő gólért – de veszélyes már nem tudott lenni a csapat, vereségével pedig lejjebb csúszott a tabellán.

Nehéz elhinni, hogy jövő vasárnap, október 30-án 11 órakor Kolozsváron a veretlen Olimpia ellen javítani tudjon a Vasas.

Női labdarúgó Szuperliga, alapszakasz, 6. forduló

Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Bukaresti Fair Play 2–3 (0–1)

Gólszerző: Anamaria Vasile (68.), Caldare (82.), illetve Gheorghiu (18., 60.), Solonca (81.)

Sétatéri stadion, 70 néző. Vezette: Luca Dragoș Nicolae, asszisztensek: Pojar Pavel, Tănescu Valentina (Kolozsvár).

VASAS FEMINA: Menyhárt – Péter, Tătar (Vasile 40.), Krall – Bartalis, Berkeczi, Geréd, Papp, Dávid (Marinescu, 72.) – Caldare. Edző: Székely János.

FAIR PLAY: Niculescu – Podgoreanu, Petra, Bîscoveanu (Bitulescu 70.), Moșeanu (Ștefan, 51.) – Manda, Mareș, Sîrbu, Manghioara – Solonca, Gheorghiu. Edző: Ion Bărbăcioiu.

Sárga lap: Papp.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."