Sport » Foci

Ők röhögtetnek a mémekkel

Négy éves születésnapjukat ülték, egyikük székelyföldi – a TrollFoci négyesfogata lőtte a poénokat a Szenes Napokon.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
LaszloCsabaDundeeUnited

Újból a skótoknál rúg labdába László Csaba

A másodosztályú Dundee United menedzsere lett a...
GalhidiGyorgy

Nehéz időszakot él át az SzFC edzője (videó)

Gálhidi György az udvarhelyi csapatról és...

Játékvezetői tanfolyamra hívnak

Fiúk, lányok, nők és férfiak jelentkezését várják....

trollfoci 4
Fotók: Sinka Király-Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. szeptember 05., 13:36
0 hozzászólás. 

Ha azt mondjuk, hogy H. admin, G. admin, L. admin és S. admin, nem biztos, hogy egyből rájössz, kik ezek a figurák – ha viszont a bűvös TrollFoci szót ideírom, rögtön tudod, hogy kikről van szó. Az olyan nagy, mára szállóigékké vált mondatok, mint „Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen", a "Milinte, te szemét, Tipszmikszűté?", a „miattuk nem járnak a családok meccsre", a „hatott a kábszi", az „ez is Pinyőt igazolja" klasszikus szövegfordulatokká lettek, s ezeket nekik köszönhetjük.

Négy éve néhány ismeretlen fickó elárasztotta a Facebook-ot a fociról szóló vicces mémekkel, képekkel, szövegekkel és óriási népszerűségre tettek szert. Ha nem ismered, akkor itt megismerheted.

Szombaton itt voltak köztünk, a Szenes Napokon tartottak egy közönségtalálkozót, ahol az arcukat sem takarták el, sőt utólag sem kérték. Az idő ugyanúgy őket igazolta, mint Pintér Attilát abban a tekintetben, hogy csak begyűltek a sátor alá az érdeklődők, akik a találkozó kezdetén nagyon kevesen voltak – igaz, közben el is mentek, pont akkor, amikor Sanyi admin valami érdekeset mondott. De nem ezért ment el az első sorokban ülő fiatalok zöme, hanem azért, mert indult a buszuk.

A négy srác közül egyik Csíkszeredában született és Székelyvarságon nevelkedett gyermekkorában – nem véletlenül kedvelik, meg említik a varsági csapatot többször is a TrollFocin, sőt a közönségtalálkozó másnapján is megjelentek a bajnokin a srácok. Ők maguk sosem fociztak, de nem is az a lényeg: ők bizonyították be, hogy a labdarúgásnak nagyfokú humorfaktora van, csak okosan kell élni ezzel.

trollfoci 3

Talán meglepő, de a négy admin közül ketten politológusok, egy pedig építész eredeti szakmája szerint. Poén poént követett a beszélgetésen is, de komoly dolgokról is szó került – például arról, hogy a TrollFoci rengeteget szívatta Szalai Ádámot, aztán az Eb-n az osztrákok elleni gólja után a közönségbe ugrott, ott pedig az egyik TrollFoci-admin karjaiban kötött ki, persze erről nem tudott.

DE: a TrollFoci nagyon szereti a labdarúgást. „Be kell látnil, hogy a futball az a sportág, ami tömegeket vonz. Hosszú Katinka nyert három aranyérmet és egy ezüstöt, de nem telt meg a körút" – jelentette ki egyikük a Kalonda-tetőn elhangzott beszélgetésben.

A közönségtalálkozó elején picit idegesítő volt, hogy a háttérben levő nagyszínpadról reklámok hallatszottak, a végén pedig hangolt már a Bon-Bon együttes („Azok még léteznek?" – vágta közbe az egyik admin), úgyhogy vége lett a nyilvános közönségtalálkozónak, de a srácok ott maradtak még jó sokáig. Viszont hétfőn délelőtt az oldalon már Stanciu iszonyatos erővel fölélőtt büntetőjén élcelődtek: Kolozsváron azóta is keresik Stanciu elrúgott labdáját...0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."