Sport » Foci

László Csaba: Az ember soha ne legyen elégedett

Június óta az MTK Budapest vezetőedzőjeként dolgozik László Csaba. Nem áll rosszul a csapat, a szakember is bízik együttesében.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
LaszloCsabaDundeeUnited

Újból a skótoknál rúg labdába László Csaba

A másodosztályú Dundee United menedzsere lett a...
GalhidiGyorgy

Nehéz időszakot él át az SzFC edzője (videó)

Gálhidi György az udvarhelyi csapatról és...

Játékvezetői tanfolyamra hívnak

Fiúk, lányok, nők és férfiak jelentkezését várják....

laszlocsabamtk
Fotók: MTK Budapest
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. szeptember 30., 06:37
0 hozzászólás. 

Klubszinten a Ferencváros, a Hearts of Midlothian és a Charleroi után új kihívás érkezett az udvarhelyi labdarúgóedző életébe: 2014-től az MTK Budapest játékosmegfigyelője lett, 2015 nyarán pedig vezetőedzőnek nevezték ki a kék-fehéreknél László Csabát. A csapat a bajnoki tabella 4. helyén áll tíz forduló után, legutóbb az Újpesttel játszott egy eseménydús döntetlent.

laszloestorghelleHabár vannak tapasztalt, vén rókák az MTK-ban, mint Torghelle, Vukmir vagy a csapatkapitány Kanta, László Csaba a fiatalokban látja a csapat jövőjét. Mint portálunknak elmondta, egy fiatal együttesnek a csapatépítési szakaszában vannak az MTK-nál, ahol mind a szakmai igazgatói, mind pedig a vezetőedzői feladatok rá hárulnak.

– Hosszú távú munkáról beszélünk, hatéves szerződést írtam alá. Eddig ahol dolgoztam, mindenütt hosszú távú szerződést ajánlottak és írtam alá – ez mind a bizalom jele. De nem az évszámok a fontosak, hanem az, hogy mit hagysz magad után és hogy saját magadnak, a munkádnak tudj megfelelni – fejtette ki László Csaba, hozzátéve, hogy az MTK-nál hosszú távú építkezésről van szó, egy akadémiának a felépítéséről, a futballklub teljes átalakításáról.

– Ezen belül persze jó eredményeket is el kell érnünk, mert csak akkor tudod megvalósítani önmagadat, ha az eredmények is megfelelőek. Van egy bizonyos nyomás a média és a szurkolók részéről – mondta László.

laszloeskantaAz MTK-nak az a filozófiája, hogy saját nevelésű, az akadémián nevelkedett fiatal játékosokból építkezik, ez nagyon fontos része az MTK életének. A másik fontos dolog az, hogy a csapat be kéne jusson az Európa Liga csoportkörébe, mert az MTK az európai futballporondon eddig gyakorlatilag semmit nem tudott felmutatni.

– Ez nagyon nagy dolog lenne, ha oda tudnám vezetni a klubot. Azonban ahhoz, hogy ez sikerüljön, játékosokat kell termelnünk. A profi futball egy gazdasági vállalkozás mindig, amiben az is benne van, hogy játékosokat tudunk eladni a piacon – jelentette ki László Csaba. Hozzátette: minél több játékost adjunk a magyar válogatottnak, de ezekben a dolgokban az összes magyar klubcsapatnak fejlődnie kell.

– Az ember soha ne legyen elégedett, még akkor sem, ha az első helyen áll éppen – zárta mondandóját László, akinek a csapata szombaton Békéscsabára látogat.

 

 0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."