Sport » Egyéb sport

Vasárnap idehaza hokiznak a gyerekek

Bemutatkozik a gyerekhokicsapat vasárnap, ez lesz az első itthoni hivatalos mérkőzése a Székelyudvarhelyi Küküllő U12-es jégkorongcsapatának.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Hargitasi

Sok a síbaleset a megyében

A hóágyúkkal előállított hóréteg sokkal keményebb,...
vilovskivalogatottban

Edzeni kezdenek csapataink, Eb-résztvevőink is lehetnek

Az SzFC új szakvezetővel kezdi meg két hét múlva a...
alt

Ez történt a helyi sportban 2017-ben

A jövés-menés éve volt a sportban az elmúlt esztendő....

u12jegkorong
Fotó: SzJA
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. december 15., 15:29
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia támogatásával indult újra idén januárban a székelyudvarhelyi utánpótlásképzés.

A kishokisok intézményesített formában történő oktatása a jövőre vonatkoztatva is biztató jeleket hordoz magában, a távolról sem ideális körülmények ellenére a mintegy harminc jelentkező kisgyerek közül senki nem hagyta abba a sportolást. Az eltelt hónapok során vállalták a heti csíkszeredai utazásokat a jeges edzések érdekében, s hetente kétszer részt vettek szárazedzéseken is, itthoni környezetben.

A 10 éven aluli gyerekek nemzetközi jellegű tornákon vettek részt Gyergyószentmiklóson és Csíkkarcfalván, az összesen 9 mérkőzésből 4 mérkőzést sikerült megnyerniük.

Az U12 korosztályos csapat részt vesz a Jégkorong Erdély Liga küzdelmeiben, hat mérkőzésen vannak túl. A nevében erdélyi, de valójában országos merítésű bajnokságban az udvarhelyi gyerekek már az Olimpia Ploiesti, a Bukaresti Steaua, a Felcsík SK, valamint a Bukaresti Triumph színeit viselő gyerekekkel ismerkedtek össze, természetesen játéktudásuk egyelőre még nem érheti el a már 5-6 esztendeje korongot kergető gyerekekét.

December 17-én, vasárnap 14 órai kezdettel játsszák első itthoni hivatalos mérkőzésüket, a helyszín a strand melletti jégpálya, ellenfelük a Csíkszeredai Iskolás Sportklub kötelékébe tartozó gyerekcsapat lesz.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."