Sport » Egyéb sport

Fuss vissza a múltba

Olyan falvak térségét ismerheted meg, amelyek lakói évszázadokkal ezelőtt beköltöztek Székelyudvarhelyre.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
KatonaThomas01

Nézd meg Katona Ferenc londoni meccsét (videó)

Londonban lépett szorítóba Székelyudvarhely egyetlen...
IwanGyergyoszarhegy17

Nekünk van a legtutibb motokrosszosunk (videó)

Ezúttal sem tudták legyőzni Balázs Istvánt, újra ő...
AllStars

Góbék a sportág nagyjai között

Luxemburgot is bevették a székely teqballosok, olyan...

Emlekfutas
Tihadár emlékfutás, Ilyés Lóránd archívuma
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. szeptember 28., 13:49
0 hozzászólás. 

Visszafuthatsz a múltba a székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület által szervezett XI. Tihadár Emlékfutáson, október 1-jén, vasárnap. A sportegyesület 2012-ben élesztette újjá az emlékfutást, amely minden év őszén a székelyudvarhelyi Jézus Szíve kápolna és Szarkakő közötti 15 kilométeres útvonalon zajlik.

Akárcsak tavaly, a családosok is bekapcsolódhatnak az emlékfutásba, az ő futamuk 4 kilométer hosszú, és a csapatok minimum 2 személyből állhatnak, egy 14 évnél fiatalabb kiskorúból és egy 18 évnél idősebb felnőttből, akiknek együtt kell teljesíteniük a kijelölt távot, futva vagy sétálva. A legvégén minden család meglepetésben részesül.

Az emlékfutás nem verseny jellegű, nem a fizikai teljesítőképességre fektetik a hangsúlyt, hanem a természetben való közös mozgás szépségeire, minőségi idő eltöltésére, kulturális értékeink felelevenítésére.

A résztvevőknek lehetőségük van megismerni olyan ma már nem létező falvak térségét, mint Gyárosfalva, Szenimrefalva, Dánfalva vagy Tihadár. Ezek lakói többnyire a XVI. században költöztek be Székelyudvarhelyre.

Vasárnap a Jézus Szíve Kápolnához kilenc órára várják az egyéni részvevőket, tíz órára a családokat regisztrációra. Előbbiek rajtja 10, utóbbiaké 11 órára van kiírva, mindkettő előtt technikai eligazítást tartanak. A résztvevőknek ingyenes az iratkozás, további információkért Ilyés Lórándot, a Feel Good Sportegyesület elnökét lehet felhívni a 0747 454 236-os telefonszámon.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."