Sport » Egyéb sport

Alig járt le a nyár, zúzás lesz a Hargitán

Megnézheted az ország legjobb terepbringásait, sőt, magad is kipróbálhatod a hargitai pályán.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FeelGoodSpartansAndorra

Európa-bajnokságon voltak a székely spártaiak

Nem csak az ellenfelekkel, hanem a körülményekkel is...
KatonaFerencHorvath

Kiütötte ellenfelét Katona

Nagyon jó erőben érzi magát az udvarhelyi ökölvívó,...
szaniszloRoli

Lázasan is országos harmadik lett

Nem elég, hogy maraton, de még krossz is. Remekeltek a...

EnduroBicikli
Enduro verseny a Hargitán, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/SAJTÓKÖZLEMÉNY
2017. szeptember 05., 12:33
0 hozzászólás. 

Egyéves kihagyás után, a Ride More Sport Klub újra megrendezi a Hargita Enduro hegyikerékpár-versenyt, amely idén először az országos bajnokság része – tudatták a szervezők.

A verseny előkészületei már zajlanak, jelenleg a pályák kiszalagozása történik a Madarasi Hargitán – közölte Sipos Zoltán, a Madarasi Hargitáért Egyesület képviseletében. A szeptember 9-10-én zajló hegyikerékpár-verseny során új Enduro pályát is avatnak, amelyet a Hargita Megyei Önkormányzat támogatásával, egy turisztikai pályázat keretén belül sikerült kialakítani – tette hozzá Sipos.

Az Országos Enduro Kupa 4. fordulójára szombaton 9 és 17 óra között várják az iratkozókat a Madarasi Hargitára, és ugyancsak ezen a napon lesz lehetőség az edzésekre, a pályák kipróbálására. A versenyt szeptember 10-én, vasárnap 10.30-kor kezdik. Időjárástól függően, mintegy 80 versenyzőre számítanak az ország minden tájáról – közölték a rendezvény szervezői, hozzátéve, hogy szeretettel várnak minden környékbelit is, aki szereti a hegyikerékpározást.

Öt kategóriában lehet megmérkőzni: külön versenyeznek a hölgyek, a 18 év alattiak, a 18 és 30 közöttiek, valamint a 30 fölötti korosztály is. A hobby kategória nyitott, bárki próbára teheti magát, érvényes biztosítással és családorvosi igazolással lehet jelentkezni rá.

A Hargita Enduro Hegyikerékpár-versenyre három különálló pályával várják a hegyi bringázás megszállottait, mindegyiken külön-külön mérik a versenyzők idejét. Az új Enduro pálya (PS2) erre a versenyre lett kialakítva, a másik kettő a már ismert Downhill (PS3) és a régi Enduro (PS1) pálya. Természetesen két frissítő állomás is a versenyzők rendelkezésére áll majd, ahol enni- és innivalóval látják el őket. A pályák 90 százalékban ereszkedésből állnak, természetes és gépek által megmunkált részeket is tartalmaznak. A három pálya teljes hossza 6 km, míg az összekötő szakaszok 12 km-esek, egy 1000 méteres szintkülönbséggel.

A legjobb hegyi bringások értékes kerékpáros nyereményekkel térhetnek majd haza. A pályák térképét ide kattintva tudod megtekinteni.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."