Sport » Egyéb sport

Érmekkel tértek haza az országos bajnokságról

Bálint Noémi és Telekfalvi Krisztina és dobogóra állhatott Bukarestben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
KatonaThomas01

Nézd meg Katona Ferenc londoni meccsét (videó)

Londonban lépett szorítóba Székelyudvarhely egyetlen...
IwanGyergyoszarhegy17

Nekünk van a legtutibb motokrosszosunk (videó)

Ezúttal sem tudták legyőzni Balázs Istvánt, újra ő...
AllStars

Góbék a sportág nagyjai között

Luxemburgot is bevették a székely teqballosok, olyan...

BalintesTelekfalvi
Jakócs, Telekfalvi, Bálint és Bartus, fotó: Bartus Attila Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. augusztus 07., 14:21
0 hozzászólás. 

Bukarestben rendezték meg az országos ifjúsági atlétika döntőt hétvégén, ahol egy székelyudvarhelyi és egy székelyszentkirályi sportoló is részt vett. Bálint Noémi, Bartus Attila tanítványa – akivel portréinterjút is olvashattatok portálunkon – 100 méteres gátfutásban és távolugrásban mérettette meg magát, míg Telekfalvi Krisztina, Jakócs Zoltán edző tanítványa 1500 és 3000 méteres síkfutásban versenyzett.

A Székelyudvarhelyi ISK mindkét sportolója már szombaton éremért küzdött a futószámokban, Bálint a bronzot, Telekfalvi az ezüstöt csípte el, 4 perc és 42 másodperc alatt teljesítette a távot. Jakócs Zoltán edzőtől megtudtuk, az érem volt a célkitűzés 1500-on, az idővel nem foglalkoztak, mivel az országos döntőt már megelőzte a korosztályos Európa- és Balkán-bajnokság, így

nem volt más motiváció.

Krisztina 3000 méteren is elindult vasárnap, de ott nagyon erős volt a mezőny. „10.13-al nyertek, az ifi 1-ben az egy eléggé kemény szint" – mondta Jakócs Zoltán. Krisztina körülbelül negyven centivel kapott ki ellenfelétől 1500-on, aki kemény tempót diktált, éppen ezért az volt a megbeszélt taktika, hogy nem szabad őt megelőzni. „Kintről is kiabáltam, hogy nehogy megpróbáld, így is a lábai nagyon elsavasodtak a végére, de idén, amit Krisztina elért, én azzal maximálisan elégedett vagyok" – nyilatkozta a hosszútávfutó lány edzője.

Noémi gáton 14.95-öt szaladt. Ahogy előzetesen is megjósolta, ez a harmadik helyre volt elég, másik számával, a vasárnapi távolugrással viszont nincs megelégedve. 5.77 méteres ugrást produkált kedvenc sportnemében, 20 centivel marad el egyéni, egyben idei legjobbjától, amely a győzelemre is elég lett volna. Noémi egy hat méter fölötti ugrással kezdett, de két centivel belépett, ezért érvénytelennek nyilvánították. Ezután nem mert kockáztatni és a lendület sem úgy jött ki, ahogy szerette volna, így éppen lecsúszott a dobogóról.

Kemény dió lesz

„Sajnos, ez most így jött össze, de vár rám egy új szezon, ami reménykedem, hogy jobb lesz, és mindent meg is teszek majd ezért" – nyilatkozta portálunknak az ifjú atléta.

Jövőre mindkét lány érettségizni fog, Jakócs szerint egyeztetni kell a szülőkkel, de ha minden jól megy, szeptember közepétől el szeretnék kezdeni az edzéseket, az edző elmondása szerint kemény dió lesz ez az év.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."