Sport » Egyéb sport

Aranyérem került Julcsi és Roli nyakába

Három udvarhelyi versenyzője is volt a hétvégi Európa-bajnokságnak. Biró Julcsi és Szaniszló Roland román, Mózes Tamás magyar színekben versenyzett.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek

Rossz időben még nézhetsz floorballt!

Ha esik vagy locspocs van, attól még le lehet menni a...
minifloorball2

Egyre népszerűbb a floorball az iskolások körében

Ötödszörre rendeztek floorballtornát az iskolásoknak,...
minifloorball

Sulisoknak tartanak floorball-tornát

Ha szombaton nincs programod, menj le a Rákócziba, mert...

Julcsi
Biró Julcsi, fotó: Ber Zsolt/Transilvania European Cross Festival
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. július 31., 15:42
0 hozzászólás. 

Hétvégén rendezték az elitek felnőtt és ifjúsági, illetve az amatőrök korosztályos tereptriatlon és terepduatlon Európa-bajnokságát Marosvásárhelyen.

Három udvarhelyi versenyzőért is szoríthattunk az amatőrök megmérettetésein, a román színekben induló Biró Julcsiért és Szaniszló Rolandért, illetve a magyar színekben induló Mózes Tamásért. Rajtuk kívül a székelykeresztúri Elekes István és László Csongor is érdekelt volt az EB-n, a 25 és 29 év közötti amatőrök versenyében indultak, duatlonban mindketten, előbbi triatlonban is.

Julcsi felmérte a terepet

Az általunk udvarhelyi Iron Ladynek keresztelt Julcsinál nem volt jobb 20 és 24 év közötti amatőrök között, így Európa-bajnoki címnek örülhet. Itt olvashattok hosszabb interjút vele. Ő az U23-as elit mezőny helyett választotta az amatőr korosztályos versenyt, mivel nem szeretett volna rögtön fejest ugrani az elitbe úgy, hogy nem sikerült eddig felmérnie, milyen távolságra van a nemzetközi mezőnytől. Persze az amatőr versenyben indulóknak is igazolt sportolóknak kellett lenniük.

Julcsi2

„Úgyis még van 3 évem az U23-ban, előbb felmértem a terepet" – mondta portálunknak Julcsi. Mivel a bajnokság a román szezon részét is képezi, Julcsi az országos bajnokságban pontokat kap a hétvégi teljesítményéért.

A versenyek négy napig tartottak, Julcsi végignézte mindegyiket. „Nagyon kemények voltak a versenyek, a csapattársaimra is nagyon büszke vagyok, és nagyon motivált, abban reménykedek, hogy jövőre magabiztosan indulhatok az U23-ban. Most nem bánom, hogy nem közöttük indultam el, de szeretném velük felvenni a versenyt" – nyilatkozta a Hargita Triathlon Club versenyzője.

Julcsi a saját eredményével elégedett, nagyon fontos neki, hogy felmérje saját fejlődését. Továbbra is az úszás a legerősebb száma, amelyre Fülöp Szabolcs edzővel készül. Ez volt a verseny első része, és Julcsi az amatőr nők között, minden korcsoportot beleszámítva, harmadiknak jött ki a vízből.

Szaniszlo

A kicsiknél is egy székelyudvarhelyi sportolónak sikerült megszereznie az aranyérmet. Az 1999-ben született Szaniszló Roland 16 és 19 év közötti vetélytársait utasította maga mögé az amatőrök duatlon versenyében csütörtökön.

A verseny harmadik székelyudvarhelyi sportolója,

Mózes Tamás magyar színekben indult szintén a korosztályos versenyben, ugyancsak a 20 és 24 közötti sportolók között és a kilencedik helyen érkezett célba.

Ő tavaly ugyanebben a korosztályban román bajnok volt az amatőrök között, azóta viszont a Ferencvárosi Torna Club versenyzője lett, hiszen elmondása szerint a magyar zászlóval a mellkasán szívesebben versenyez egy nemzetközi viadalon, ha van erre lehetősége.

tereptriatlonTamas

Mózes nincs megelégedve a teljesítményével, Buti Lászlóval rengeteget készültek, ezért többet várt magától. „Valószínűleg a stressz és az adrenalin annyira felspanolt, hogy begörcsölt a lábam" – mondta a versenyző, aki úgy számolta, hogy 2 óra 30 perc alatt tudja teljesíteni a távot, amely a negyedik helyre is elég lett volna. „Mikor beértem a célba, nem voltam elfáradva" – sajnálkozott a spotoló, akinek a lába nem engedte, hogy kihozza magából a maximumot.

Az Európa-bajnokságon két székelykeresztúri versenyző is részt vett, triatlonban a 25 és 29 év közötti amatőrök között Elekes István a hetedik pozícióban ért célba. Ő két nappal korábban a duatlonban is megmérettette magát, ott korosztályában elcsípte a dobogó harmadik fokát. Ugyanebben a versenyszámban László Csongor a hatodik helyen végzett.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."