Sport » Egyéb sport

Embertelen körülmények között nyert Bartha Bálint

A Feel Good Sportegyesület futója nyerte az ország egyik legkeményebb terepfutó versenyét.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
KatonaThomas01

Nézd meg Katona Ferenc londoni meccsét (videó)

Londonban lépett szorítóba Székelyudvarhely egyetlen...
IwanGyergyoszarhegy17

Nekünk van a legtutibb motokrosszosunk (videó)

Ezúttal sem tudták legyőzni Balázs Istvánt, újra ő...
AllStars

Góbék a sportág nagyjai között

Luxemburgot is bevették a székely teqballosok, olyan...

transi50k
Transylvania 50k, fotó: a Transylvania 100k Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. május 24., 11:22
2 hozzászólás. 

Május 20-án, szombaton rendezték meg negyedik alkalommal a Transylvania 100k nevű ultra terepfutó versenyt a Bucsecs-hegységben. A versenyzők 20, 30, 50 és 100 kilométeres távon is megmérethették önmagukat.

Több mint 700 versenyző nevezett

a különböző kategóriákban, ebből 168 futó választotta a leghosszabb, 100 kilométeres szakaszt, köztük Bartha Bálint a Feel Good Sportegyesület dícsőszentmártoni születésű, Udvarhelyen élő futója.

Ezelőtt a Via-Maria-Theresia Marathonon sikerült győznie a Kelemen-havasokban, a Bucsecsen korábban páros versenyen vett részt, ahol második és harmadik tudott lenni.

BarthaBalint

„Az az igazság, álmodtam, hogy megnyerem, de nézve a tavalyi eredményeket, nem láttam reális esélyét" – meséli Bartha, aki a törcsvári kastélynál kihelyezett starttól majdnem elkésett, 20 másodperccel az elrajtoltatás előtt érkezett meg.

A Feel Good futója lassan kezdett,

majd minél közelebb érkezett az élbolyhoz, féltávnál már a második helyen futott, körülbelül 10 perces hátránnyal. Az előtte futó szlovák versenyző, Tomas Kacmarcik az utolsó 15 kilométeren eltévedt, így Bartha a célbeérkezéskor is azt hitte, hogy második. „Kérdeztem, hogy hol az első, mondták, hogy te vagy az" – emlékszik vissza.

100-k-ok

Elmondása szerint különösebb holtpontja nem volt a futás során, érezte, hogy nem esik jól, de „nem volt mit csinálni", végig kellett futni. Bartha 16 óra 36 perc és 37 másodperc alatt teljesítette a távot.

A nagyon szélsőséges időjárási viszonyok miatt a mezőnyből csupán 101-en érkeztek célba.

A győzelmét most kisebb pihenő követi, júliusban a Marathon 7500-on szeretne részt venni, ami szintén a Bucsecs-hegységben van és rövidebb távú, 90 kilométeres, de a mostani 6400 helyett 8500 méteres szintkülönbség van a pályán.2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
liverpoolfanbammeg
2017-05-25 08:24:17
hmmm...
Tessék mondani, oxigénpalackkal, vagy anélkül fognak szaladni? Ennél a szintkülönbségnél javallott lenne orvosilag. Szeretném,ha az életben egyszer az én fizumra is rátennének egy nullást, mint ahogy önök a szintkülönbségnél tették. :)
avatar
jutacs
2017-09-02 18:00:21
le tudsz futni 50 métert egyhuzamban, tápos?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."