Sport » Egyéb sport

Első győzelmét aratta sérülése után

Újra ringbe szállt Udvarhely első és egyetlen profi ökölvívója, Katona Ferenc.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Oldboys

Hibátlanul hokiztak az öregfiúk Suceaván

Amatőr jégkorong tornát nyert a Székelyudvarhelyi...
FloorbullsRedArrows

Egyelőre a papírforma érvényesül a floorball-bajnokságban

A két udvarhelyi felnőtt csapat gond nélkül hozta az...
SzécsiTeqball

Így győzte le Szécsi a világkupabajnokot (videó)

Egy remek együttműködés kezdődött el a világ két...

Feka-boksz
Katona Ferenc egyhangú pontozással győzött
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. február 27., 14:58
0 hozzászólás. 

Szombaton profi magyar ökölvívó gálát rendeztek a Budapest Fight Centerben, ahol két magyar bajnoki és egy kisvilágbajnoki övet is átadtak, de minket a felvezető mérkőzésen ringbe szálló, udvarhelyi bokszoló Katona Ferenc eredménye érdekelt.

» A Katona Ferenccel készült portréinterjúnkat itt olvashatod

Katona 69 kilogrammos súlycsoportban a nála alacsonyabban rangsorolt Bokros Valentinnel mérkőzött. Ellenfele a második menetben földre is került, de feltápászkodott és folytatta a küzdelmet, amely alatt újabb pofonokat fogadott.

Bár az udvarhelyi ökölvívónak nem sikerült kiütéssel győznie, végül egyhangú pontozással emelték magasba a kezét a találkozó után.

A Sasvári Tamás, Döry Miklós és Gabris Bulcsú játékvezető trió egyöntetűen 39 pontra értékelte  Katona teljesítményét, míg ellenfele egyik bírótól 35, a másik kettőtől 36 pontot kapott.

„A visszatérés utáni első bunyón, amely döntetlennel végződött, még éreztem, hogy kicsit fáj a vállam, most nem volt számottevő, de lehet, picit merevebb voltam, mint eddig" – mesélte az ökölvívó, aki 2016 telén vállsérülést szenvedett, de azóta már két mérkőzésen van túl.

A sérülés után január végén lépett először ringbe, akkor pontozással döntetlennek ítélték meg Józsa Sándor ellen vívott meccsét.

Katona utolsó két mérkőzésével javította mérlegét, 7 győztes meccse mellett 1 döntetlenje és 4 veresége van, amellyel jelen pillanatban 637-edik az 1800 bokszolót tartalmazó világranglistán, magyar viszonylatban pedig tizedik súlycsopotjában.

Katona portálunknak elmondta, két-három hét múlva vívja következő mérkőzését, de még egyelőre nem tudja, hogy kivel, addig is pihen egy kicsit, és folytatja az edzést.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."