Anglia csúcsán az udvarhelyi asztaliteniszező

A bentmaradást tűzték ki célul, ehhez képest a Premier League aranyérmei kerültek a nyakukba.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
KadarTiborek

Újabb székely győzelem Angliában

Az udvarhelyi klub játékosa rangos versenyt nyert az...
asztalitenisz sajtaj-07

Hazatért és bajnokcsapatot akar

Gálfi Árpád polgármester a város egyik...
asztalitenisz-2

Gyerekek számára hirdetnek asztalitenisz-bajnokságot

Már lehet nevezni a megyei bajnokságba, több...

Pezsgovel
György Szilárdék pezsgővel ünnepelnek, fotó: Michael Loveder Photography
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. május 29., 09:52
0 hozzászólás. 

A brit legfelső osztály döntő mérkőzését játszotta vasárnap Londonban a helyi Urban TCC csapata, amelynek két erdélyi asztaliteniszezője is van a székelyudvarhelyi György Szilárd és a sepsiszentgyörgyi Kádár Tibor személyében. Utóbbi a székelyudvarhelyi Fejér Sport Klub Szuperligába való feljutásában és bentmaradásában is nagy szerepet vállalt.

GyorgySzilard

A Satoshi Aidával, Kosiba Dániellel, Schaffer Dániellel, Alim Hirjivel kiegészülő londoni hatos a tavalyi évben jutott fel a legfelső osztályba, a célkitűzés az idény elején a bennmaradás volt. Ennek ellenére repülőrajtot vett a közben egyre jobban összekovácsolódó csapat és az őszi, első fordulót követően befészkelte magát az első helyre, amit sikeresen megtartott az utolsó fordulóig, a vasárnapi mindent eldöntő mérkőzés előtt előzte meg őket egy ponttal az Ormesby csapata.

acsapat1

Tehát a bajnoki címért mindenféleképpen győzni kellett május 27-én az ír Ormeau TTC ellen és megszerezni a két pontot. A csapat remekül kezdett, Szilárd és Kosiba győzelme után Schaffer és Satoshi is hozta a meccsét, majd Szilárd magabiztos játékkal behúzta a győzelmet jelentő ötödiket is, amivel az Urban TTC megszerezte történelme első brit bajnoki címét. A végeredmény 6-2 lett a londoniak javára, az utolsó három meccset már csak kötelességként kellett lejátszaniuk a pezsgőbontás előtt.

Szilárd a román és olasz bajnoki címe, valamint a magyar bajnoki bronzérme mellett most a brit bajnoki címet is a gyűjteményében tudhatja, ez a teljesítmény joggal nevezhető egyedinek az udvarhelyi sportéletben. „Mi csak abban reménykedünk, hogy a jövőben sikerül megteremteni a feltételeket, hogy Szilárd udvarhelyi színekben érjen el hasonló sikereket" – olvasható az FSK honlapján.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."