A fiatal asztaliteniszezőink hétvégéje volt

Kemény mezőny volt az országos bajnokságon, de Szerencsen szerencsénk volt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...
iskcsm1kikep

Európa kupában játszanak az udvarhelyi asztaliteniszezők

És ezt szeptemberben hazai pályán tehetik meg az ISK-FSK...

Bandielsohely
Bándi első lett, fotó: az ISK-FSK hivatalos oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. április 25., 10:10
0 hozzászólás. 

Hétvégén rendezték az ifi asztaliteniszezők egyéni országos döntőjét Besztercén, nagyon kemény mezőny vonult fel. Az udvarhelyieknek a szerencse és a sorsolás sem kedvezett, a páros versenyszámok a nyolcaddöntőiben a későbbi bajnokot kapták ellenfélnek.

Az egyéni selejtező csoportokkal kezdődött a három napos viadal, Tamás Szabolcs három győzelemmel jutott tovább és biztosította be a helyét a főtáblán, Sánduly Levente nem tudott élni a lehetőséggel, hullámzó teljesítménnyel elbukta a továbbjutást. Geréb Attila és Vetésy Norbert nagyon nehéz csoportba kapott besorolást, a még első éves ifiként részt vevő fiatalok nem jutottak a főtáblára. A főtábla első fordulójában a besztercei Hurloi ellen Szabolcs az elmúlt két alkalommal győztesként jött ki, ezúttal azonban a Szuperligában is közvetlen ellenfele nagyon elkapta a fonalat, magabiztos 4-0-val ütötte el Szabolcsot a továbbjutástól.

Hárman, párban

A páros versenyszámban a Sánduly-Tamás páros 3-0-ás győzelmet aratott a konstancai Amzu-Hudisteanu páros ellen, a nyolcaddöntőben viszont az első számú kiemelt, majd későbbi bajnok Oprea-Chirița páros ellen már nem sikerült az eredményes játékot folytatni, 3-0 arányban veszített párosunk, így a kilencedik helyen végeztek. A Geréb-Vetésy páros a legjobb harminckettő között volt kénytelen búcsúzni, őket a kolozsvári Pop-Hurloi páros győzte le.

A vegyespárosban Sánduly Levente a craiova-i Puiuval alkotva duót sikeresen kvalifikálta magát a főtáblára, ahol az első fordulóban a Tomica-Barbu páros ellen 2-1-es vezetésről, 3-2-re bukták el a továbbjutást.

Szerencsen szerencse

Szombaton, a magyarországi Szerencsen került sor a XI. Szerencs Város Nemzetközi asztalitenisz versenyre, ahol a hazai klubok mellett felvidéki, kárpátaljai és erdélyi egyesületek is részt vettek, a versenyt öt korosztályban rendezték meg.

A nemzetközi verseny a felnőttek korcsoportjával indult, ahol a Mózes Gyula - Balázs Csaba páros a legjobb tizenhat közé jutott, ott bukott el. Egyéniben Mózes Gyula sikeresen jutott tovább a selejtező csoportból, a legjobb tizenhat között azonban nem bírt a későbbi ezüstérmessel és 3-1-es vereséget szenvedett.

Az U13-as korosztályban Bándi Tamás, Mózes Botond, Kiss Bence, Szentannai Dániel, Bedő Bálint és Balázs Barna állt asztalhoz, mindannyian sikeresen továbbjutottak selejtező csoportjukból. A kieséses főtáblán Bándi nagy menetelésbe kezdett, magabiztos játékot produkált végig, a negyeddöntőben csapattársát, Mózes Botit győzte le, majd a sorban a hazaiak játékosa következett, a döntőben pedig ukrán ellenfele sem tudta megállítani, így megérdemelten nyerte a nemzetközi verseny idei kiírását. Mózes Botond az ötödik helyen végzett, míg Kiss Bence és Bedő Bálint a kilencedik helyen fejezték be a versenyt.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."