Háromszáz néző előtt brillíroztak asztaliteniszezőink

Látványos, izgalmas és fordulatos meccsen győzött az udvarhelyi trió a hangosan szurkoló nézők előtt. Legyen még ilyen!

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
pingpongbeszterce

Az európai kupaszereplésért játszottunk

Egy bokasérülés is nehezítette az idegesen játszó...
fsk

Aranyat és bronzot hoztak az országos döntőről

Remek eredményt értek el asztaliteniszezőink a...
Bandielsohely

A fiatal asztaliteniszezőink hétvégéje volt

Kemény mezőny volt az országos bajnokságon, de...

iskcsm1kikep
Fotók: Katona Zoltán
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 27., 11:38
0 hozzászólás. 

Megnyerte az osztályozó első mérkőzését a Székelyudvarhelyi ISK Fejér felnőtt asztalitenisz csapata a sportcsarnokban az Aradi CSM együttese ellen.

Tény, hogy a vendégek a legjobbjuk, a sérült Mladin Paul nélkül, érkeztek és a jelenlevő három asztaliteniszező közül egyikük (Muntean Patriciu) bekötött lábbal játszott az udvarhelyi meccsen, de a György Szilárd edző vezette Fejér Konnert András, Kádár Tibor és György István hármas így is nagy sikert aratott saját közönsége előtt.

iskcsm2

A vasárnap 17 óra után néhány perccel elkezdődött meccs első momentumaként a több mint háromszáz néző előtt bemutatták a csapatokat, illetve Görgényi Levente (Székelyudvarhely) asztali bírót és a meccs szövetségi megfigyelőjét, Romeo Lupașcut (Marosvásárhely).

Ugyanakkor érthetetlen, hogy ennyi néző számára miért nem volt nyitva a fő- vagy legalább az egyik oldalbejárat: mindenkinek a játékosbejárón kellett ki és bemennie a sportcsarnokba.

iskcsm3

Elsőnek György István állt asztalhoz, ellenfele Muntean volt – az udvarhelyi sportoló esélyt sem adott ellenfelének, három szettet hozott zsinórban. Aztán ez történt Fejér Konnert Andrással is, aki a vendégek edző-játékosát, Cristian Dodean-t gyűrte le szintén három sima szettben. A közönség közben tapssal buzdította az udvarhelyieket, kitűnő volt a hangulat a csarnokban.

iskcsm4

A harmadik meccsen elkönyvelhettük az első vereséget. Kádár Tibor szoros meccsen kikapott Roman Bogdantól, majd az aradiak kiegyenlítettek: Muntean legyőzte Fejér Andrást egy nagyon éles, fordulatos meccsen. 0-2-ről András visszajött, egyenlített, majd az utolsó szettben ellenfele 10-6-ról fordította meg az állást! Drámai meccs volt!

Az igazi fordulat az ötödik partiban jött, ugyanis György István 0-2-ről fordítva nyert Roman ellen – ez egy hősies összecsapás volt, a győzelem pillanatában többen felugrottak a helyükről.

iskcsm6

Ezután Kádár két szettben verte Dodeant, aki a harmadik előtt jelezte, hogy nem kívánja folytatni, feladja. 4-2-re vezetett Udvarhely, amikor jött Fejér meccse Roman Bogdannal – az első, vesztett szett után András nagyon könnyen hozta a másodikat, de a harmadik, illetve negyedik játszmában, nagyon kiélezett csatában alulmaradt, így 4-3-ra módosult az állás.

Kádár és Muntean párharca alatt Dodean már jelezte a melegítő György Istvánnak, hogy ő nem játszik, úgyhogy kár a benzinért, de ezt a párharcot már nem kellett lejátszani: Kádár az első szett után fordított, hozta a meccset, megvolt az öt győzelem, így véget ért a mérkőzés.

iskcsm5

Hangulatos, jó sportdélután, illetve este volt – a közel négy órát tartó meccs egy percig sem volt unalmas. Szórakoztató, látványos dolgot nézhettek végig az udvarhelyi sportbarátok.

A végeredmény 5-3 lett az udvarhelyiek javára, a visszavágó március 12-én lesz Aradon. Az ISK Fejér tagjainak négy meccset kell megnyerniük a Szuperligába jutásért. Amennyiben 5-3 lesz a házigazdák javára, akkor a szettarány lesz a döntő.

Országos asztalitenisz bajnokság, A-divízió, rájátszás, 1. mérkőzés:

Székelyudvarhelyi ISK Fejér–Aradi CSM 5–3


A szetteredmények:

1. György I. – Muntean P. 3–0 (11–3, 11–8, 11–7)

2. Fejér K. A. – Dodean C. 3–0 (11–6, 11–6, 11–4)

3. Kádár T. – Roman B. 1–3 (4–11, 12–10, 12–14, 8–11)

4. Fejér K. A. – Muntean P. 2–3 (9–11, 11–5, 10–12, 11–9, 10–12)

5. György I. – Roman B. 3–2 (5–11, 7–11, 11–7, 11–8, 11–9)

6. Kádár T. – Dodean C. 2–0 (11–6, 11–6), a harmadik szett előtt Dodean feladta

7. Fejér K. A. – Roman B. 1–3 (11–13, 11–3, 10–12, 12–14)

8. Kádár T. –Muntean P. 3–1 (9–11, 11–6, 11–4, 11–8)0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."