Országos » Gazdaság

Augusztus végéig lehet visszakérni a regadót

A környezetvédelmi bélyegilletéket, vagy regisztrációs adót az Országos Adóhatóság kirendeltségeinél kell kérvényezni.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek

A lottó nyerőszámai: 2018, 07, 23, 146

A 2018. július 23-án kibocsátott, 146 lej értékű...
pityoka

Drága lesz idén a pityóka

A kedvezőtlen időjárás miatt az előző évekhez...
teodorovici

A pénzügyminiszter szerint vízfejű az adminisztráció

Eugen Teodorovici szerint ha holnaptól az állami...

regado3
A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MASZOL
2018. június 04., 12:21
0 hozzászólás. 

Még három hónapjuk van a hazai gépkocsi-tulajdonosoknak arra, hogy visszaigényeljék az államtól a korábban befizetett környezetvédelmi bélyegilletéket (regisztrációs adót) – emlékeztetett a hét végén az avocatnet.ro portál.

Az autósok az összegek visszatérítését 2018. augusztus 31-éig kérvényezhetik az Országos Adóhatóság kirendeltségeinél. Mint ismert, a törvény szerint a gépkocsi-tulajdonosoknak visszafizeti az állam azt a pénzt, amit környezetvédelmi bélyegilletékként, regisztrációs adóként, vagy egyéb hasonló néven létesített illetékként fizettek be az elmúlt tíz évben.

Időközben hatályba lépett egy könnyítés, amelynek értelmében visszaigénylésekor nem szükséges felmutatni a gépjármű törzskönyvét és a forgalmi engedélyt. A kormány azért módosított az illeték visszafizetésének eljárásán, mert az adóhatóság adatbázisában vagy más, számukra hozzáférhető rendszerben minden szükséges információ megtalálható, így helyben ellenőrizhetik ezeket.

A pénz visszaigényléséhez szükséges formanyomtatványt itt lehet letölteni. Azok az autótulajdonosok is visszakapják a pénzüket, akik eladták már azt a gépkocsit, amelynek kifizették a regisztrációs adóját. A kormány által megszabott ütemterv szerint az illeték-visszafizetés 2019. március 31-én zárul.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."