Ilyen idő lesz májusig

Többnyire a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékek és csapadékmennyiség várható a következő hónapokban.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kiserettsegi

Nézd meg, sikerült-e a kisérettségid

Közzétette kedden az oktatási minisztérium a...
b-4

Szerdáig visszajön a nyár

Felmelegedik az időjárás a következő napokban, de...
gyerek-elarvult-magany

Ennyi gyereket érint a külföldi munkavállalás

Felmérte a gyermekjogvédelmi hatóság, hogy hány gyerek...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. február 01., 14:45
0 hozzászólás. 

A Középtávú Időjárás-Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) prognózisa szerint 2012 februárjában a levegő hőmérsékletének értékei megegyeznek a sokéves átlaggal. Kivételt képez az ország keleti, dél-keleti és nyugati része, ahol a hőmérsékleti értékek magasabbak lesznek az átlagnál.

Ami a csapadékmennyiséget illeti, az év második hónapjában ez az érték is a többéves átlagnak felel meg, de Románia nyugati, észak-nyugati és középső területein az átlagosnál több csapadékra számíthatunk.

Márciusban sem valószínű nagymértékű eltérés az előző évek átlagához képest, míg csapadékból is hasonló mennyiség esik majd – az ország középső részén lakók kapnak valamivel több égi áldást.

Áprilisban a dél-nyugati és déli részen maradnak el a hőmérsékleti értékek a megszokottól, míg csapadékmennyiséget tekintve ebben a hónapban több eső zúdul a keleti, középső és északi országrészekre.

Rövid ideig tartó extrém időjárási jelenségek (nagymennyiségű csapadék, magas vagy alacsony hőmérsékleti értékek) is megjelenthetnek a fentebb említett időintervallumban – az előrejelzés ezeket nem tartalmazza.

A szezonális, 1-3 hónapra jelzett jelentések tájékoztató jellegűek és általában 60-65 százalékban pontosak. Ezeket a rövid előrejelzésekkel (1-3 nap) illetve közepes előrejelzésekkel (7-10 nap) aktualizálják, melyek bekövetkezési valószínűsége 87-95 százalék.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."