Ilyen idő lesz májusig

Többnyire a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékek és csapadékmennyiség várható a következő hónapokban.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
napozas

Lassan utalják az üdülési csekkeket

Várhatóan jövő hét közepétől elkezdik folyósítani...
2-viorica-dancila-aa

A kórházmenedzsereket győzködte a miniszterelnök

A hét elején tárgyaltak az orvosokkal. A megegyezés...
seb vladescu

Bűnvádi eljárás indul a volt pénzügyminiszter ellen

Több mint egymillió euró értékű kenőpénz...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. február 01., 14:45
0 hozzászólás. 

A Középtávú Időjárás-Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) prognózisa szerint 2012 februárjában a levegő hőmérsékletének értékei megegyeznek a sokéves átlaggal. Kivételt képez az ország keleti, dél-keleti és nyugati része, ahol a hőmérsékleti értékek magasabbak lesznek az átlagnál.

Ami a csapadékmennyiséget illeti, az év második hónapjában ez az érték is a többéves átlagnak felel meg, de Románia nyugati, észak-nyugati és középső területein az átlagosnál több csapadékra számíthatunk.

Márciusban sem valószínű nagymértékű eltérés az előző évek átlagához képest, míg csapadékból is hasonló mennyiség esik majd – az ország középső részén lakók kapnak valamivel több égi áldást.

Áprilisban a dél-nyugati és déli részen maradnak el a hőmérsékleti értékek a megszokottól, míg csapadékmennyiséget tekintve ebben a hónapban több eső zúdul a keleti, középső és északi országrészekre.

Rövid ideig tartó extrém időjárási jelenségek (nagymennyiségű csapadék, magas vagy alacsony hőmérsékleti értékek) is megjelenthetnek a fentebb említett időintervallumban – az előrejelzés ezeket nem tartalmazza.

A szezonális, 1-3 hónapra jelzett jelentések tájékoztató jellegűek és általában 60-65 százalékban pontosak. Ezeket a rövid előrejelzésekkel (1-3 nap) illetve közepes előrejelzésekkel (7-10 nap) aktualizálják, melyek bekövetkezési valószínűsége 87-95 százalék.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."