Lekapcsolták Udreát és Bicát Costa Ricában

Vajon kiadják őket a román államnak? Mi lesz Udrea újszülött gyermekével?

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
erdotuz

Ég az erdő a Fogarasokban

Mintegy tíz áron oltják a tüzet. 
migransokkamion

Bevándorlókat fogtak a határőrök

Törékeny áru között rejtőztek egy kamion...
alairasgyujtes

Kétszer is elmennének polgármestert választani

Újabb polgári kezdeményezés kerül a parlament elé....

ElenaUdrea
Elena Udrea. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. október 05., 10:44
0 hozzászólás. 

A Román Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön megerősítette, hogy őrizetbe vették Costa Ricán a rendőrök Elena Udreát és Alina Bicát. A Costa Rica-i hatóságok két hónapos letartóztatást rendeltek el, a román hatóságok ez alatt az idő alatt kérhetik a kiadatást - tudosít az Agerpres hírügynökség.

Az Udrea és Bica nevére kiadott nemzetközi elfogatóparancsot egy hónapja hagyta jóvá egy Costa Rica-i bíróság, ezt követően megfigyelés alatt tartották a két romániai nőt.

Az Interpol tájékoztatása szerint egyelőre nem jelenti a kiadatás akadályát, hogy Elena Udreának újszülött gyermeke van. Az ügyvédje szerint védencét nem fogják kiadni, mert kislánya Costa Rica-i állampolgár, és nem lehet elszakítani anyjától az ottani gyermekvédelmi törvények szerint.

Kijelentette, meggyőződése, hogy a bíróság tekintetbe fogja venni azt is, hogy ideiglenesen menekültjogot kapott a közép-amerikai országban.

Elena Udrea volt miniszter és Alina Bicát, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) volt vezetője ellen júniusban hoztak szabadságvesztéssel járó jogerős ítéletet. Az ügyről itt olvashatsz többet.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."