Pénteken tüntetnek a külföldön dolgozó romániai vendégmunkások

A nyári szabadságuk idején külföldről hazatérő román vendégmunkások nagyszabású tüntetésre készülnek pénteken Bukarestben. 

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
veradas

Megköszönik, hogy szívhatják a véredet

A szenátus már jóváhagyta: SMS-t kapsz, ha vért adsz.
roncsauto

Kevesebb az új autó, mégis szigorítják a roncsprogramot

Ösztönözni akarják az autóvásárlást, mégsem...
erdotuz

Ég az erdő a Fogarasokban

Mintegy tíz áron oltják a tüzet. 

tuntetes
A román vendégmunkások alaposan dokumentálták a hazafele vezető utat
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2018. augusztus 09., 16:06
0 hozzászólás. 

A nyári szabadságuk idején külföldről hazatérő román vendégmunkások nagyszabású tüntetésre készülnek pénteken a kormánypalota előtti Victoria-téren a hatalmon lévő Szociáldemokrata Párt (PSD), Liviu Dragnea pártelnök és Viorica Dancila miniszterelnök ellen, szolidaritást vállalva a másfél éve kezdődött korrupcióellenes megmozdulásokkal.

Csütörtökre virradó éjszaka megérkeztek az országhatárra a diaszpóra Nagy Britanniából, Olaszországból és más nyugat-európai országokból elsőként indult szervezett csoportjai. Az egyik fellobogózott autós menetoszlopnak néhány tucatnyi nagyváradi ellenzéki aktivista ünnepi fogadtatást rendezett az Ártánd-Bors határátkelőn.

A csendőrök is készülnek

A csendőrség komoly erőkkel készül, más megyékből is erősítést vezényelt Bukarestbe. A tüntetők figyelmét pedig felhívták arra, hogy „nem fogják eltűrni” a polgári engedetlenséget, az erőszakos cselekményeket, az erőszakra vagy állami intézmények elfoglalására uszító felhívásokat.

Két hónapja szabadságra készülnek

Az augusztus 10-i kormányellenes tüntetésre már csaknem két hónapja készül a román diaszpóra, de a közösségi fórumokon szerveződő megmozdulásnak nincs gazdája.

Bár a külföldön dolgozók több egyesülete is részt vesz a toborzásban, egyesek közülük be is jelentették a tüntetést Bukarest főpolgármesteri hivatalának, a demonstrációért egyikük sem akart felelősségét vállalni, és szervezőként írásos megállapodást kötni a közrendet biztosítani hivatott csendőrséggel.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."