A vásárhelyiek minket is vendégül látnak

Az eddigi legnagyobb költségvetésű Vásárhelyi Forgatagot szervezik meg augusztus 27. és szeptember 2. között Marosvásárhelyen. 

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Irány a tenger!

Szabadságra készülsz? Nyomás!

Olyan idő lesz, mintha tényleg nyár lenne. Süt a nap...
tuntetes diaszpora

200 panaszos tett feljelentést a csendőrség ellen

192 tüntető állítja, hogy a csendőrök jogtalanul...
medvek tusnad

Ők csak lőnek, nem altatnak

A Szent Anna vadásztársulat illetékesei szerda este...

fotó: Bereczky Zsolt/A Vásárhelyi Forgatag Facebook-oldala
Az eddigi legnagyobb szabású és legnagyobb költségvetésű Vásárhelyi Forgatagot szervezik meg.
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2018. augusztus 09., 15:51
0 hozzászólás. 

Portik Vilmos főszervező elmondta, hogy a marosvásárhelyi magyar kulturális fesztivál idejére már nincs szabad hely a szállodákban, panziókban. Megjegyezte: csak a forgatag előadói és meghívottjai több mint 700 vendégéjszakát töltenek a városban.

Elmagyarázta: a nagy számok elsősorban két Budapestről érkező, nagy stábot felvonultató produkciónak köszönhetőek.

A Budapesti Operettszínház a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közreműködésével mutatja be Kálmán Imre darabját, A chicagói hercegnőt. Az előadást háromszor is eljátsszák, a jegyek mindhárom előadásra elkeltek. Nagy stábbal érkezik a Magyar Állami Népi Együttes is Marosvásárhelyre, a Magyar Rapszódia című előadást mutatják be a fesztivál szabadtéri nagyszínpadán.

A Vásárhelyi Forgatagon többek között olyan kedvelt előadók koncerteznek, mint Rúzsa Magdi, a Quimby, a Csík Zenekar és Szalóky Ági.

Hozzátette: valamennyi szabadtéri program ingyenes lesz, csupán a teremben tartott előadásokra kell belépődíjat fizetni.

A sajtótájékoztatón Soós Zoltán társszervező, a Maros Megyei Múzeum igazgatója közölte: a múzeum képzőművészeti kiállításokkal, valamint hagyományőrző íjászversennyel és bemutatóval készül a rendezvényre.

Lázok Klára, a Teleki Téka igazgatója arról számolt be, hogy a forgatag idején vezetett sétákra várják a közönséget a híres könyvtárba. Megszervezik ugyanakkor a hagyományos könyvvásárt, amelynek keretében számos könyvbemutatót is tartanak.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."