A mi bajunk, hogy mit csinálunk a medvékkel

Hat veszélyesnek ítélt tusnádfürdői medve kiemelését – áttelepítését, illetve kilövését – hagyták jóvá szerdán.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
elemiosztaly

Megkapják pénzüket a magyar tanítók

Véget vetnek a diszkriminációnak és kifizetik a...
erosszel

Havazás és eső jön

Kedd estétől lép érvénybe a csapadékra és szélre...
szekelymikokollegium

Fordult a kocka: magyar felirat kerül le

Hiába nyert alapfokon a polgármester, az Ítélőtábla...

medvek
Célkeresztben. A bocsos medvék megmenekülnek a puskacsőtől
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2018. augusztus 08., 21:10
0 hozzászólás. 

A Hargita megyei önkormányzat elnöke, Borboly Csaba úgy vélte: eredményesnek bizonyult a Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottságának hétfői ülése, amelyet azt követően hívtak össze, hogy vasárnap két embert sebesített meg a medve Tusnádfürdőn.

Az ülés után a tanácselnök azt közölte, hogy 12 veszélyes tusnádfürdői medve kilövésére, illetve áttelepítésére állították össze a kért dokumentációt Tusnádfürdőn.

A medvék miatt kialakult tusnádfürdői veszélyre Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter is kitért egy szerdai gyulafehérvári sajtótájékoztatón, ahol a tárcavezető elmondta: a bocsos anyamedvéknek csak az áthelyezését hagyhatja jóvá a minisztérium.

Négy ilyen kérésből hármat hagytak jóvá.

Lassú az ügyintézés?!

A tárcavezető azt is megjegyezte, hogy az illetékes helyi szervek lassan állítják össze a dokumentációt, és nem a minisztérium miatt késik egy-egy veszélyes medve kiemelése.

Senkinek sem kell a mi medvénk

Gratila Gavrilescu azt is elmondta, minden EU-s és több EU-n kívüli ország szakminiszterének elküldtek egy átiratot, amiben azt kérdezték, hajlandók lennének átvenni medvéket Romániától – tájékoztat az Agerpres.

Csak nemleges válaszokat kaptunk (...), több ország azt írta, hogy náluk már 100 éve kihalt ez a faj. Senki nem akar átvenni egyetlen medvét sem, még állatkertbe sem" – fogalmazott Gavrilescu.

A mi medvénk, a mi bajunk

Az Európai Bizottságtól is az a válasz érkezett, hogy Románia belügye a medvekérdés, magának kell megoldania a problémát – nyilatkozta a tárcavezető azon az ominózus gyulafehérvári sajtótájékoztatón.

Borboly: lőjjük ki őket

Az állomány túlszaporodásának megelőzése érdekében újra engedélyezni kellene a medvevadászatot Székelyföldön – nyilatkozta Borboly a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

A megyei tanács elnöke szerint az elszaporodó medvék egyre nagyobb veszélyt jelentenek, a környezetvédelmi minisztérium pedig nem védi meg az embereket.

Az állomány túlszaporodásának megelőzése érdekében újra engedélyezni kellene a medvevadászatot Székelyföldön - jelentette ki a Hargita megyei önkormányzat elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Borboly Csaba hangsúlyozta, hogy az elszaporodó medvék egyre nagyobb veszélyt jelentenek, a környezetvédelmi minisztérium pedig nem védi meg az embereket.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."