A nyugdíjasok ennek örülni fognak

Július 1-től 10 százalékkal nőnek a nyugdíjak, a garantált minimálnyugdíj értéke pedig 20 százalékkal emelkedik.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
felsultek2

Jöhetnek a kultúrjegyek

Az étkezési jegyek és üdülési utalványok után most...
kovesi

Kövesi mérleget vont

Az elmúlt öt esztendőben 37 közméltóság ellen...
fellebbezes-erettsegi

Megérte fellebbezni, jobbak az eredmények

Növekedett magyar diákok átmenési aránya az...

A kép illusztráció
A kép illusztráció
szerkesztoÍRTA: HÍRSZERK
2018. június 29., 06:14
0 hozzászólás. 

A 10 százalékos nyugdíjemelést a kormány már az idei költségvetés-tervezetben megígérte, de bírálták amiatt, hogy nem januártól léptette életbe az intézkedést, ahogyan korábban ígérte. A kabinet ki akarta várni, hogyan alakulnak az államháztartás bevételei az első fél évben, ezért ütemezték év közepére a nyugdíjemelést.

Dancila most eloszlatott minden kételyt és közölte: a nyugdíjpont értéke 10 százalékkal fog emelkedni, ami gyakorlatilag 10 százalékkal nagyobb öregségi járandóságot jelent több mint 5 millió nyugdíjasnak.

A garantált minimálnyugdíj értékét szintén július 1-től 640 lejre emelik, ami 20 százalékos növekedés. A múlt hónapban 1073 lej volt az átlagnyugdíj.

A kormány az idén 3 százalékos GDP-arányos államháztartási hiányt tervezett, de az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap is figyelmeztette Bukarestet, hogy amennyiben nem változtat a költségvetés szerkezetén, túllépi a vállalt célt. A pénzügyminisztérium szerdán közölte, hogy az első öt hónapban az államháztartási hiány elérte a 8,14 milliárd lejt, ami a bruttó hazai termék (GDP) 0,88 százalékát jelenti. Tavaly az első öt hónapban 0,27 százalék volt a deficit, ami abszolút értékben 2,2 milliárd lejt jelentett.

maszol.ro0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."