A PSD és a párhuzamos valóság

A titkosszolgálati lehallgatások, kirakatperek és ügyészségi megfélemlítések ellen emeltek szót a kormánykoalíció politikusai a Szociáldemokrata Párt által (PSD) meghirdetett szombat esti nagygyűlésén. 

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
elemiosztaly

Megkapják pénzüket a magyar tanítók

Véget vetnek a diszkriminációnak és kifizetik a...
erosszel

Havazás és eső jön

Kedd estétől lép érvénybe a csapadékra és szélre...
szekelymikokollegium

Fordult a kocka: magyar felirat kerül le

Hiába nyert alapfokon a polgármester, az Ítélőtábla...

psdnagygyules
Közel 200 ezer ember gyűlt össze a PSD hívására
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. június 10., 21:25
0 hozzászólás. 

Véget kell vetni a tömeges titkosszolgálati lehallgatásoknak, kirakatpereknek, az ügyészségi megfélemlítéseknek, a románok nem akarnak politikai rendőrséget – hangoztatta Liviu Dragnea, a PSD elnöke a szombati bukaresti nagygyűlésen, amelyet pártja az ügyészségek és titkosszolgálatok visszaélései, a szerinte választói legitimitás nélküli „párhuzamos állam” ellen szervezett szombaton.

A PSD elnöke a nemzeti színű óriászászlóval bevont kormánypalota előtt az ország minden tájáról összesereglett több mint százezer híve előtt beszélt. Kifejtette: véget kell vetni az igazságszolgáltatást, fegyveres szerveket, a médiát és intézményeket behálózó sötét háttérhatalom, az úgynevezett párhuzamos állam uralmának, amely zsarolással, megfélemlítéssel próbálja aláásni a választói meghatalmazással működő parlament és kormány munkáját.

Călin Popescu Tăriceanu, az ALDE vezetője beszédében azt állította: a demokráciát és jogállamot veszélyezteti a médiát, igazságszolgáltatást, erőszakszervezeteket és közigazgatást behálózó „párhuzamos állam”. A szenátus elnöke azt ígérte: a parlament tesz majd arról, hogy véget vessenek az illegális lehallgatásoknak.

Pénteken egyébként június 21-ére halasztotta a legfelsőbb bíróság az ítélethirdetést a Teleorman megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal (DGASPC) kapcsolatos ügyben, amelyben Liviu Dragnea PSD-elnököt (aki a tettek elkövetésének idején a Teleorman megyei tanács elnöke volt) hivatali visszaélésre és közokirat-hamisításra való felbujtással vádolják.

A halasztás oka, hogy június 7-én az ügy több vádlottja – többek közt Dragnea volt felesége, Bombonica Prodana is – zárókérelmet nyújtott be, amelyeknek áttanulmányozásához időre van szüksége a bírói testületnek.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."