Hat év letöltendőt kapott Udrea

Jogerősen 6 év börtönbüntetésre ítélte a legfelsőbb bíróság Elena Udrea volt turisztikai minisztert kedden a Bute-gála-perben.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kmn2018

630 program az idei KMN-n

Vasárnaptól nyolc napon át a Kolozsvári Magyar Napok...
diaspora pisztoly

Megtalálták az ellopott pisztolyt

Bukaresttől 26 kilométerre került elő az augusztus...
medve

Még egy medvét kilőttek Tusnádfürdőn

A Szent Anna vadásztársulat illetékesei Tusnádfürdő...

elena-udrea-costa-rica
Elena Udrea. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. június 07., 15:11
0 hozzászólás. 

Nemzetközi elfogatóparancsot kért kedd este a rendőrség Elena Udrea volt turisztikai miniszter ellen, akit jogerősen 6 év börtönbüntetésre ítélt a legfelsőbb bíróság a Bute-gála-perben. Udrea Costa Ricán tartózkodik, ahol állítása szerint menedékjogot kapott.

Az egykori minisztert vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés bűntettében találták vétkesnek. A legfelsőbb bíróság ezzel elutasította Udrea és a többi vádlott fellebbezését az alapfokon meghozott ítélettel szemben. A Román Ökölvívó-szövetség volt elnökére, Rudel Obejára öt év letöltendő, Tudor Breazura, Udrea telkeinek adminisztrátorára három év letöltendő szabadságvesztést rótt ki a bíróság.

Ştefan Lungu, Elena Udrea volt tanácsadója másfél év felfüggesztett, Gheorghe Nastasia volt turisztikai minisztériumi főtitkár négy év felfüggesztett, Ana Maria Topoliceanu, az Országos Befektetési Vállalat volt igazgatója három év felfüggesztett, Dragoş Marius Botoroagă cégvezető pedig két és fél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Ion Ariton volt gazdasági minisztert a bíróság felmentette a hivatali visszaélésben való bűnrészesség és befolyással való üzérkedés vádja alól.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."