Mindenki nyugodjon meg: van pénz a bérekre és nyugdíjakra

A kormányfő szerint fölöslegesen kelt aggodalmat Iohannis az alkalmazottak vagy nyugdíjasok körében.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
szekelymikokollegium

Fordult a kocka: magyar felirat kerül le

Hiába nyert alapfokon a polgármester, az Ítélőtábla...
szenátus

Kiutazták magukat a szenátorok

Majdnem felélték a 2018-ra szánt keretet a felsőházi...
Esos-gyerek

Most már tényleg ősz lesz

Nem kényeztet tovább a vénasszonyok nyara, csapadék és...

A kép illusztráció
Mindenki nyugodjon meg. Fotó:archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. május 23., 14:43
0 hozzászólás. 

„Van pénz a bérekre és nyugdíjakra" – biztosított mindenkit Viorica Dăncilă miniszterelnök szerdán, hozzátéve, hogy nem szeretné, ha aggodalmat keltenének az alkalmazottak és nyugdíjasok körében.

„Az elnök úr mondhatja, ez az ő véleménye, de én az igazságot mondom – van pénz a bérekre és nyugdíjakra" – nyilatkozta a kormányfő, miután részt vett a mezőgazdászok országos konferenciáján.

Viorica Dăncilă ugyanakkor hozzátette, Eugen Teodorovici pénzügyminiszter is megerősítette, hogy van fedezet a nyugdíjakra és fizetésekre.

Arra a kérdésre, hogy Iohannis elnök kijelentéseit az ellene indított háború újabb lépéseként látja, Dăncilă azt válaszolta: „Ez az államelnök véleménye, én midig a konszenzus híve voltam, egy jó intézményközi kapcsolat híve, nem szeretném kommentálni ezt a dolgot. Én megyek tovább a saját utamon. Nekem az a fontos, hogy gyakorlatba ültessem a kormányprogramot és megteszem ezt".

Arra a kérdésre, hogy tárgyalásra hívja-e az államelnököt, a kormányfő azt válaszolta, hogy nem engedi meg magának, hogy beszélgetésre hívja Klaus Iohannist.

Az államelnök kedden felszólította a kormányt és a Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy adjanak nyilvánosan világos és jól dokumentált választ arra a két kérdésre, hogy mi a tervük a nyugdíjrendszer második pillérével, és van-e még pénz az év végéig esedékes nyugdíjakra és fizetésekre.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."