Jó idő lesz a héten

A következőn már kicsit lehűl a hőmérséklet és csapadék is várható.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kmn2018

630 program az idei KMN-n

Vasárnaptól nyolc napon át a Kolozsvári Magyar Napok...
diaspora pisztoly

Megtalálták az ellopott pisztolyt

Bukaresttől 26 kilométerre került elő az augusztus...
medve

Még egy medvét kilőttek Tusnádfürdőn

A Szent Anna vadásztársulat illetékesei Tusnádfürdő...

idojaras-fagyi
Lehet nyugodtan fagyizni, elég meleg lesz. Fotó: startlap.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. május 22., 11:54
0 hozzászólás. 

Változó idő várható a következő két hétben, gyakori légköri instabilitással – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság hétfőn közzétett előrejelzéséből. A június 3-ig terjedő időszak első hetében jobbára meleg idő várható, ritka záporokkal, a második héten azonban visszaesik a hőmérséklet és kiterjedt területeken hull csapadék.

Erdélyben május 21-e és 24-e között felmelegedés várható, a nappali hőmérsékletek legmagasabb értékei 26-27 Celsius-fok körül alakulnak. A hét végén valamennyit visszaesik a hőmérséklet, a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 24 Celsius-fok körül lesznek.

Ez az állapot nem változik jelentősen a hónap végéig, amikor további egy-két fokkal visszaesik a levegő hőmérséklete, napközben 22-23 Celsius-fokra számíthatunk. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek a mostani 8-10 Celsius-fokról az első hét végére 10-11 fokra nőnek, majd ismét visszaesnek 8-10 fok közé.

A légköri instabilitás a teljes említett időszakra jellemző lesz, de nagyobb területet érintő, jelentősebb mennyiségű csapadék csak május 21-én és 22-én, illetve a május 25-e és június 3-a közötti időszakban valószínű.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."