Nem lesz sztrájk a kórházakban

Elmarad a péntekre meghirdetett általános sztrájk az egészségügyben. Megegyezett a kormány és a szakszervezet. 

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
idojaras-fagyi

Jó idő lesz a héten

A következőn már kicsit lehűl a hőmérséklet és...
iohannisvsdancila

Iohannis nem gondolta meg magát

Továbbra is fenntartja azt a véleményét, miszerint...
00-01-somlyo

Biztonságban leszünk a búcsún

Több mint kétszázötven csendőr lesz szolgálatban a...

sanitas
Nem hagyják a kórházat. Sikerült megállapodni
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. május 10., 10:43
0 hozzászólás. 

Közel 11 órát tartó tárgyalás után a Sanitas vezetői bejelentették: nem lesz pénteken általános sztrájk, mert a kormány teljesítette a követeléseiket.

A megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón az egészségügyi miniszter, Sorina Pintea elmondta, megoldás született a legvitatottabb pontban, ami azt jelenti, hogy a bérpótlékokat továbbra is az intézmények fizetésalapjának 30 százalékára korlátozzák, de a módosított bértörvénybe teljesítménymutatókat vezetnek be.

Tárgyaltunk az új egészségügyi törvényről is, amely biztosítja, hogy egyetlen kórház se maradjon gyógyszer és felszerelés nélkül” – mondta a miniszter.

A szakszervezet elégedett

Elégedettek vagyunk a tárgyalások eredményeivel, lemondunk az általános sztrájkról – nyilatkozta kedden a kormány képviselővel való tárgyalásokat követően Leonard Bărăscu, a Sanitas Szakszervezeti Szövetség országos elnöke.

A szakszervezeti vezető hét pontban foglalta össze a tárgyalások eredményét:
„Pótlólagos összegeket utalnak ki minden olyan egészségügyi alkalmazottnak, aki kevesebb bért kap, mint 2018 februárjában. Ez az összeg teljes egészében fedezi a különbséget. Megmaradnak a pótlékokra vonatkozó érvényben lévő korlátozások, de mindenütt biztosítják a pótlékok minimális szintjét. Lehetőség lesz a 30 százalékos keret átlépésére az egyetlen szakra specializálódott kórházakban és a mentőszolgálatnál. Kizárólag alaposan megindokolt esetekben, a pótlékok minimális szintjének biztosításához szükséges összegeket kormányhatározattal biztosítják” – nyilatkozta Bărăscu.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."