Nem adjuk a postát!

A PSD ellenzi, hogy privatizálják a Román Postát – jelentette ki hétfőn Liviu Dragnea. 

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
idojaras-fagyi

Jó idő lesz a héten

A következőn már kicsit lehűl a hőmérséklet és...
iohannisvsdancila

Iohannis nem gondolta meg magát

Továbbra is fenntartja azt a véleményét, miszerint...
00-01-somlyo

Biztonságban leszünk a búcsún

Több mint kétszázötven csendőr lesz szolgálatban a...

posta
Kétszeri sikertelen privatizáció után most már közelebb érzik a szívükhöz
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2018. május 07., 20:45
0 hozzászólás. 

A szociáldemokraták vezető testületének hétfői tanácskozása után Liviu Dragnea elmondta: fel sem vetődhet a posta magánosítása, mivel nem értenek egyet ezzel.

Mi fel akarjuk tőkésíteni a postát, hogy ismét sikeres vállalattá váljon, és megmaradjon a román állam többségi tulajdonában” – mondta Dragnea.

A vállalat részvényeinek 75 százaléka a távközlési minisztérium tulajdonában van, a többi 25 százalékot a kommunizmus idején elkobzott ingatlanok tulajdonosainak kárpótlására létrehozott Proprietatea Alap birtokolja.

A kormány korábban kétszer próbálta sikertelenül privatizálni a postát, mivel az állami vállalat magánosítása – egyéb vállalatokéval együtt – szerepelt a kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között korábban megkötött hitelszerződésekért cserében kért reformok között.

Először 2013-ban próbálkoztak a magánosítással, akkor senki nem jelentkezett az 51 százalékos részvénycsomagért. 2015-ben újrakezdték a privatizációs eljárást, akkor egyedül a belga Bpost érdeklődött, de végül nem nyújtott be kötelező érvényű ajánlatot a többségi részvénypakettért.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."