Vásárhelyen találkoznak a pékek

A GastroPan kiállítás idén ünnepli indulásának 10. évfordulóját Marosvásárhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
alairasgyujtes

Kétszer is elmennének polgármestert választani

Újabb polgári kezdeményezés kerül a parlament elé....
oszihideg

Tart még az indián nyár

Ezen a héten az átlagosnál melegebb idő lesz, csapadék...
vasut

Jó hír a Pestre vonatozóknak

Jelentősen rövidülhet az utazási idő a...

gastropan
Készülnek a torták. Bárki betekinthet
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2018. április 21., 10:40
0 hozzászólás. 

Április 19-én, csütörtökön kezdődött el a GastroPan nemzetközi szakmai kiállítás, Közép- és Délkelet-Európa legjelentősebb sütőipari szakmai eseménye. A kiállítás április 22-ig, vasárnapig várja látogatóit a marosvásárhelyi Imperial Inn Hotel Kiállítási Központjába.

A kiállítás első napján a Cukrász kategória versenyei zajlottak, 2018 Tortája a Taste of the Garden nevű csokitorta lett. A kekszalapú, mogyorós, mézes, olívabogyós, paradicsomos, tehéntúrós tortát Selaru Elena Doiniţa készítette, a Crăiasa Munţilor cukrásza. Csütörtökön díjazták egyébként a legszebb cukorpasztából készült művészeti alkotást, és a csokoládéból készült művészeti alkotásokat is. Előbbi kategóriának a konstancai Velniceriu Ionela, míg utóbbinak a suceavai Nistor Cristina lett a nyertese.

A kiállítás második napján a Pék kategóriában a 2018 Ipari Kenyere címet a Vel Pitar vállalkozás, míg a második díjat a csíkszentmártoni Bocskor Pékség nyerte. Az év kézműves kenyerét a konstancai Megasimitis pékségtől Gheambazu Florin Nicolae készítette, ugyanebben a kategóriában harmadikként végzett a szentmártoni pékség, a díjat Bocskor István kapta.
A legjobb egészséges péksütemények kategóriában Oprea Alexandru nyert a bukaresti Ana Pan-tól, míg a második díjat Bocskor István kapta.

Idén egy új versenykategóriát is hirdettek a pék napon: a versenyzők különböző művészi alkotásokat készíthettek kenyértésztából, cukorpasztából, csokoládéból, isomaltból vagy zöldségből és gyümölcsből készíthettek faragásokat. Az új versenykategória tematikája: a 10 éves GastroPan. A legszebb művészi alkotás készítője Moara Cibin.

Ma a Gasztronómiai kategória versenyei lesznek, míg holnap a kiállítás utolsó, negyedik napja a Kávé és Fagylalt Napja lesz. Az idei fagylalt- és kávéterndek, új technológiák, innovatív alapanyagok bemutatása mellett a látogatók meg is kóstolhatják a termékeket és a piac legjobb beszállítóival találkozhatnak.

A kiállítók standjainál minden nap technológiai bemutatók, workshopok, kóstolók lesznek és más érdekes programok vannak.

A kiállítást a székelyudvarhelyi Boro-Info, a Brutarul-Cofetarul és a Gastromedia országos magazinok szerkesztője szervezi a szakmai szervezetek támogatásával.

Az esemény a több mint 150 kiállítónak, az ipar beszállítóinak és a több ezer látogatónak, pékségek, cukrászdák, éttermek, kávézók és más vendéglátóipari egységek üzemeltetőinek üzleti találkozója.

A kiállítás csütörtöktől szombatig 10 és 18 óra között, vasárnap pedig 10 és 16 óra között látogatható meghívóval, illetve a gastropan.ro honlapon elérhető belépőjegy kitöltésével.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."