Szigorodik a KRESZ

Ha lejárt műszakival merészkedsz ki az útra, nagyon rosszul jársz.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Valentin Popa tanugyminiszter

A tanügyminiszter leváltását kéri az RMDSZ

Valentin Popa újabb fontos ügyben nem konzultált a...

Dușa lesz a mumus Maros megyében

Lucian Gogát váltja prefektusi tisztségében a volt...
Módosulhat az alkotmány

Két napig tartana a családról szóló népszavazás

Rendkívüli ülésen dönt erről jövő kedden a...

KozlekedesiBirsag
Érdemes odafigyelni, hogy érvényes legyen a műszaki. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. április 13., 15:49
0 hozzászólás. 

Május 20-ától rendszámtábla és forgalmi engedély nélkül maradnak a sofőrök, ha lejárt a gépjárművük időszakos műszaki vizsgája (ITP) és rajtakapják őket, hogy így közlekednek a közutakon. A belügyminisztérium pénteken jelentette be a Facebook-oldalán, hogy a rendőrök bírságot szabnak ki, illetve elkobozzák a jármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláit.

„Tehát onnan már csak autómentővel viszik el autójukat vagy eltolják a helyszínről, majd a Román Gépjármű-nyilvántartási Hivatalhoz (RAR) kell menniük, tehát sokkal bonyolultabb lesz. Ugyanez érvényes akkor is, ha a gépjárművet eladták/megvásárolták, de nem íratták át az új tulajdonos nevére 90 napon belül" - tájékoztattak a rendőrök.

A sofőrök valós időben követhetik a gépjármű-nyilvántartási ügyosztály (DRPCIV) weboldalán, hogy a gépjármű bejegyzése érvényes vagy fel van függesztve.

Május 20-ától kezdődően azonnal felfüggesztik a gépjármű bejegyzését, amennyiben lejárt az időszakos műszaki vizsgája. A felfüggesztés automatikusan megszűnik, amint elvégzik az új műszaki vizsgálatot.

A gépjármű forgalmi engedélyét és a rendszámtáblákat a közlekedési rendőrség adja vissza a tulajdonosnak, szögezte le a belügyminisztérium.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."