Romániában a legveszélyesebb közlekedni

Kétszer annyian halnak meg az utakon, mint az EU-átlag. Egy nagyobbacska falu népe pusztul el évente balesetben.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
alairasgyujtes

Kétszer is elmennének polgármestert választani

Újabb polgári kezdeményezés kerül a parlament elé....
oszihideg

Tart még az indián nyár

Ezen a héten az átlagosnál melegebb idő lesz, csapadék...
vasut

Jó hír a Pestre vonatozóknak

Jelentősen rövidülhet az utazási idő a...

Illusztráció
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. április 10., 17:21
0 hozzászólás. 

Miközben az európai utak 2017-ben is a világ legbiztonságosabb utainak bizonyultak, egymillió főre jutó 49 halálos balesettel, addig Románia utolsó helyen áll az Európai Unióban biztonság szempontjából, itt ugyanis egymillió lakosra 98 halálos baleset jut átlagosan, jelentette be kedden az Európai Bizottság. Ez 19 millió lakossal számítva több mint 1800 személyt jelent évente.

Az EB kihangsúlyozta, csupán Romániában és Bulgáriában történik nyolcvannál is több halálos baleset. 2017-ben az EU tagországainak jelentős részében 60 elhalálozás volt egymillió lakoshoz mérten, nyolc tagállamban negyvennél is kevesebb a halálos balesetek száma.

Svédországban 25 halálos baleset jut egymillió személyre, Nagy-Britanniában 27, Hollandiában 31, Dániában 32. Észtországban és Szlovéniában csökkent leginkább a halálos áldozatokat követelő balesetek száma 2016-hoz képest. Romániában egy százalékkal több halálos karambol történt 2017-ben az előző évhez képest.

Violeta Bulc szállításért felelős európai biztos szerint az utóbbi egy év alatt 25.300 személy vesztette életét közlekedési balesetben az Unióban, és sokan szenvedtek maradandó sérüléseket. Az EB jelenleg is dolgozik egy sor intézkedésen, amelyekkel javítanának a közúti közlekedés biztonságán, ezekről a jövő héten tájékoztat az Európai Bizottság - szögezte le az uniós biztos.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."