A nap ékszere a hólánc!

Huszonkét romániai megyére adtak ki sárga riasztást. Szél, hó és havaseső várható.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kmn2018

630 program az idei KMN-n

Vasárnaptól nyolc napon át a Kolozsvári Magyar Napok...
diaspora pisztoly

Megtalálták az ellopott pisztolyt

Bukaresttől 26 kilométerre került elő az augusztus...
medve

Még egy medvét kilőttek Tusnádfürdőn

A Szent Anna vadásztársulat illetékesei Tusnádfürdő...

Illusztráció
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. január 22., 09:45
0 hozzászólás. 

Erdély, Moldva, Havasalföld és Dobrudzsa területére adott ki havazásra, hóviharra vonatkozó riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hétfőn 11 óráig erős havazásra számítanak, amelynek eredményeként vastag hótakaró lepi be Krassó-Szörény, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea megyéket, valamint Mehedinţi, Gorj, Hunyad, Szeben, Fehér, Brassó, Dâmboviţa és Prahova megyék hegyvidékeit.

Tovább tart a sárga jelzés a déli, délkeleti vidékeken. Hétfőn este 22 óráig Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa és Tulcea megyék területén erőteljes szélmozgás, havazás és hóvihar lesz az időjósok szerint. Ezekben a megyékben szélvihar is előfordulhat, 65-75 km/órás széllökésekre lehet számítani.

Dobrudzsa, Bánát, a Körösök vidéke, Dél-Olténia és Havasalföld keleti része sem ússza meg sárga jelzés nélkül, itt azonban eső, havas eső, havazás és erős szél keserítheti meg a házból kimozdulók életét. A csapadékos időjárás nyugatról indulva egyre inkább elterjed az ország területén, délen és a hegyvidéken 10-15 literes négyzetméterenkénti csapadék is eshet, elszigetelten akár 30-35 liter is hullhat.

Az esetleges délelőtti esőzést havazás váltja, és akár hófúvások is lehetnek. Bukarestben is nagy hó lett, ami jelentősen megnehezíti a közlekedést.

A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek 0 Celsius fok körül alakulnak, a maximum 1-2 Celsius fok lesz. Székelyudvarhelyen koradélutánig lehet havazásra számítani héftőn, a hét többi napján napsütéses, tiszta idő várható, éjszaka -3-tól -13 Celsius fokig is lehűlhet a hőmérséklet, napközben azonban pozitív értékekre, 0-4 Celsius fokra számíthatunk.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."