Nem lesz többé szolgálatos diák az iskolákban

A mobiltelefonokat sem tarthatják maguknál a tanulók az órákon ezentúl. Nézd meg, hogyan módosult az iskolai szabályzat.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Módosulhat az alkotmány

Két napig tartana a családról szóló népszavazás

Rendkívüli ülésen dönt erről jövő kedden a...
fotó: archívum

Még lesz egy meleghullám a referendum előtt

A héten még kellemes idő lesz, jövő héttől várható...
corina cretu

Van pénz a fejlesztésre. Csak nem kérik

Corina Creţu, EU-biztos szerint volna pénz a nagyobb...

Sulimobil
Pá-pá szolgálatosok és okostelefonok, Fotó: afterschool-wings.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MASZOL
2018. január 10., 12:11
1 hozzászólás. 

A diákok konzultálása nélkül módosította az iskolai szabályzatot az oktatási minisztérium. A változásokat Liviu Pop tárcavezető kedd este jelentette be a Facebook-oldalán.

A romániai tanintézmények működésének és megszervezésének keretszabályzatát módosító miniszteri rendelet szerint többek között nem büntethető az a diák, aki nem hord egyenruhát, az osztályzatot nem alkalmazhatják szankcionálási célokra a pedagógusok, és az iskolákban megszüntetik a szolgálatos diák intézményét.

Egy másik fontos módosítás szerint a diákok mobiltelefonját tanórák közben egy erre kijelölt helyen kell tárolni. A tanulók óra közben eddig sem használhatták, de maguknál tarthatták a készülékeket. Ez utóbbi módosítást máris bírálták a diákszervezetek. Ám a tanulók szervezetei elsősorban azt sérelmezik, hogy a minisztérium nem bocsátotta közvitára a szabályzat módosításait.

„A rendeletnek vannak pozitív részei. De nem bocsátották közvitára, s szerintünk megszegi a diákok jogállását is. Nem értünk egyet azzal, hogy elvegyék tőlünk a mobiltelefonokat. A készülékeket eddig sem használhattuk órák közben. A módosítás pedig azt sugallja, hogy a diákok mind potenciális szabályzatszegők" – nyilatkozta a HotNewsnak a konstancai diákok szervezetének elnöke, Constantin-Alexandru Manda.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2018-01-10 18:56:42
Szerencsére Magyarországon ilyesmi nem fordulhat elő.
A kormány mindig megkérdezi a diákokat, hogy egyetértenek-e az oktatáspolitikával, nemzeti egyetértéssel állítják össze a tanügyi rendszert.
Az élet más területein is meghallgatják az embereket, és a magyar emberek mindig 100 %-ban egyetértenek a kormány bölcs döntéseivel.

Az a nehány, aki húzza az orrát, az nemzetáruló

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."