Már idén 1900 lej lehet a minimálbér

Az 1.450 lejes minimálbérből bruttó 1900 lej lesz, a kormány még ezen a héten elfogadja a határozatot.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Valentin Popa tanugyminiszter

A tanügyminiszter leváltását kéri az RMDSZ

Valentin Popa újabb fontos ügyben nem konzultált a...

Dușa lesz a mumus Maros megyében

Lucian Gogát váltja prefektusi tisztségében a volt...
Módosulhat az alkotmány

Két napig tartana a családról szóló népszavazás

Rendkívüli ülésen dönt erről jövő kedden a...

minimalber
Megemelik, de mennyit fog érni?
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. november 28., 11:29
0 hozzászólás. 

Ezt Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszter jelentette be hétfőn. Jelenleg 1.450 lej a minimálbér, az összeg emelésére vonatkozó határozat kidolgozása érdekében október 26.-tól a szaktárca honlapján közvitára bocsátották a tervezetet.

Amennyiben a kormányhatározat életbe lép, decembertől 31,3%-kal lesz nagyobb a minimálbér. A tervezet indoklása szerint a növelés jó hatással lesz a gazdaságra nézve és ezáltal csökken a feketemunka.

Hétfőn Mihai Tudose miniszterelnököt arról kérdezték, hogy mit szól a vasárnapi tüntetésekhez. A kormányfő elmondása szerint azt értette az utcai tüntetésekből, hogy folytatni kell a megkezdett intézkedéseket. „Beszéltem a pénzügyminiszterrel, kértem, magyarázza el jobban és gyakrabban, hogy sem a versenyszférában, sem az állami szektorban nem fognak csökkenni a bérek, kivéve néhány esetet, azokét a közalkalmazottakét, akiknek nagyon nagy a fizetésük.

Szükség van egy kis társadalmi igazságszolgáltatásra, mert az nem helyénvaló, hogy egy közalkalmazottnak háromszor akkora bére legyen, mint az államfőnek" – mondta Tudose, aki cáfolta, hogy kormányátalakítást terveznének, majd hozzátette, januárban készülnek kielemezni a kabinet tevékenységét.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."