Az Olaf miatt van bajban Dragnea

Az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentette fel a DNA-nál Liviu Dragneát, aki ellen újabb bűnvádi eljárás indult.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Csoma Botond fotó: főtér.ro

Megvan, ki veszi át Verestóy helyét

A SRI parlamenti bizottságába és a CNAS...
Andrei Gheorghe

Meghalt Andrei Gheorghe újságíró

A neves román újságírót hétfőn holtan találták...
maros

Baj van: elvennék, amit adtak

Kedvezőtlen döntést hozott a marosvásárhelyi római...

dragnea
Fotó: evz.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MASZOL
2017. november 14., 12:08
0 hozzászólás. 

A korrupcióellenes ügyészség szerint 2001-ben Liviu Dragnea Teleorman megye önkormányzati elnökeként, az ügyben szintén gyanúsítottként szereplő nyolc bűntársával együtt bűnszövetkezetet hozott létre, amely magántulajdonba játszotta át a TelDrum önkormányzati közútépítő és karbantartó vállalatot, majd az annak törvénytelenül juttatott európai uniós, illetve közpénzek egy részét elsikkasztotta, vagy pártja finanszírozására fordította.

A DNA közölte azt is, hogy a több mint másfél évtizeddel korábbi eseményekkel foglalkozó nyomozás tavaly kezdődött, az OLAF által jelzett, uniós támogatások felhasználásával kapcsolatos törvénytelenségek felderítése érdekében. Az OLAF ennek kapcsán hétfő este közölte: két vizsgálatot is lefolytattak Romániában az útépítésekre fordított uniós alapokkal történő visszaélésekről, ezek 2016 májusában, illetve szeptemberében zárultak le.

A csalás elleni hivatal bizonyítékokat talált arra, hogy az uniós alapok haszonélvezői, a köztisztviselők és a kivitelezők összejátszottak, és a beszerzési eljárások során hamisított dokumentumokat is felhasználtak – olvasható a közleményben, amely szerint a csalássorozat révén 21 millió euró uniós támogatás jutott illetéktelen kezekbe.

Az OLAF maga kérte fel a DNA-t az elsikkasztott összeg visszaszerzésére, és az üggyel kapcsolatos bűnvádi eljárások elkezdésére – közölte az európai hivatal.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."