Regisztrációs adó: visszajár, ami visszatartozik

Fizettél regadót, szennyezési adót, ilyesmit? Visszakapod. Igen-igen, de nem ma.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
vizieromu

Szigorítják a törpe-vízierőművek létesítését

Heuréka! Rájöttek, hogy tönkretehetik a környezetet.
balesetFeheregyhaza2

Halálos baleset Fehéregyházán

Amerikai áldozata van az éjszakai incidensnek.
veradas

Megköszönik, hogy szívhatják a véredet

A szenátus már jóváhagyta: SMS-t kapsz, ha vért adsz.

regado3
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. november 08., 12:33
0 hozzászólás. 

Elfogadta a szenátus a járművek forgalomba helyezésekor felszámolt illeték visszafizetését szabályozó kormányrendeletet kedden. Jövőtől elméletileg visszaadják azt, amit az autódra fizettél.

A 2017/68-as rendelet elfogadására kidolgozott törvénytervezet értelmében a kifizetést bizonyító dokumentumok hiányában az adóhatóság leellenőrzi ezt az adatbázisban. Amennyiben a személygépkocsit nem az illetéket befizető személy jegyeztette be, nem szükséges a gépjármű törzskönyvéről és a forgalmi engedélyről másolatot felmutatnia a tulajdonosnak.

Az évek során különböző néven – autóregisztrációs díjként, szennyezési adóként, környezetvédelmi bélyegilletékként – befizetett összegek visszatérítését 2018. augusztus 31-éig kérvényezhetik az Országos Adóhatóság kirendeltségeinél mindazok, akik a rendelet életbe lépéséig nem kapták vissza pénzüket. A kifizetéseket 2018. január 1-jén kezdik el az autóregisztrációs díjként, szennyezési adóként befizetett összegek esetében, és 2018. szeptember 1-jén a környezetvédelmi bélyegilletékként befizetett összegek esetében.

A hatóságoknak 120 napon belül kell visszatéríteniük a bíróságok által megítélt összegeket, de csakis a kifizetések elkezdésének határidejét követően. A szenátus első házként fogadta el a rendeletet, a végső döntés a képviselőházé lesz.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."