Ilyen lesz az érettségi 2018-ban

Februárban már szóbeliznek az érettségizők, és az írásbeli pontozása is megváltozik románból.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
vizieromu

Szigorítják a törpe-vízierőművek létesítését

Heuréka! Rájöttek, hogy tönkretehetik a környezetet.
balesetFeheregyhaza2

Halálos baleset Fehéregyházán

Amerikai áldozata van az éjszakai incidensnek.
veradas

Megköszönik, hogy szívhatják a véredet

A szenátus már jóváhagyta: SMS-t kapsz, ha vért adsz.

bac evz
Nyárra csak az írásbeli marad. Fotó: illusztráció/archív
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2017. november 08., 10:34
0 hozzászólás. 

November elsején tették közzé a tanügyminisztérium honlapján a második, negyedik és hatodik osztályosok országos felmérései, illetve a kisérettségi és az érettségi tételmintáit. Ugyanitt a javítókulcsok is megtekinthetők.

Az érettségi követelményrendszerét az érvényben lévő tanterv alapján úgy állították össze, hogy átfogják a tananyagot, és felmérjék a diákok elemző, összefoglaló, elvonatkoztató és általánosító képességeit – írják a minisztériumi közleményben.

A román nyelv és irodalom vizsga tételmintáinak a felépítése, illetve a hozzájuk tartozó javítókulcs is változott valamennyit. Az első tételben egy nem irodalmi szöveggel kapcsolatban kell kérdésekre válaszolniuk a diákoknak, illetve egy legalább 150 szavas érvelő szöveget is kell írniuk, mindezt 50 pontért. Korábban 30 pontot ért az első tétel.

A második és harmadik tétel esetében irodalmi szövegekkel kell dolgozniuk az érettségizőknek 10, illetve 30 pontért cserébe.

A tavalyhoz képest újdonság, hogy a szóbeli vizsgákat 2018. február 12-én már elkezdik. A román, anyanyelv és idegen nyelv mellett a digitális kompetenciákat is felmérik február 22-ig.

Az írásbelik szokásos módon nyáron zajlanak, június 25-étől 28-ig, majd július 4-én tudják meg az eredményeiket a diákok, ezután lehet fellebbezni.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."