Modellértékű Székelyföld számára a katalán autonómia

Azonban Katalónia függetlenedési törekvéseit nem támogatja Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kmn2018

630 program az idei KMN-n

Vasárnaptól nyolc napon át a Kolozsvári Magyar Napok...
diaspora pisztoly

Megtalálták az ellopott pisztolyt

Bukaresttől 26 kilométerre került elő az augusztus...
medve

Még egy medvét kilőttek Tusnádfürdőn

A Szent Anna vadásztársulat illetékesei Tusnádfürdő...

Antal-Arpad
Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK. / AGERPRES
2017. október 19., 14:34
0 hozzászólás. 

Az újságírók kérdésére válaszolva Antal Árpád csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy nem támogatja Katalónia függetlenedési törekvéseit, és a romániai magyar közösség függetlenségét sem, hanem autonómiát akar.

"Gyakorlatilag azt az autonómiát szeretnénk mi Székelyföldön magunknak, amivel Katalónia jelenleg rendelkezik. Ugyanakkor jónak látom, ami most zajlik Spanyolországban, abban az értelemben, hogy most mindenki megérti, mi a különbség autonómia és függetlenség között." – jelentette ki az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke, hozzátéve, hogy az utóbbi 10-15 évben Bukarestben nagyon sokszor megpróbálták összemosni ezt a két fogalmat, állítva, hogy a kettő ugyanaz, de most tisztán kiderül, hogy nem ugyanaz. A katalánok rendelkeznek autonómiával, de függetlenséget akarnak – mondta Antal.

"Soha nem vezet jóra, ha egy központ — a mi esetünkben ez Bukarest, az ő esetükben Madrid — mindenre, amit kérsz, azt feleli, hogy nem és nem. Azt hiszem, érthető, hogy egy idő után megelégeli az ember, ha mindenre nemleges választ kap. A gyermek is, ha mind kér és nem adnak neki, egy idő után megszökik otthonról" – jelentette ki Antal Árpád a sajtótájékoztatón.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."