Fákat tört ki, épületeket födött ki a vihar

Országszerte károkat okozott a vasárnapi viharos időjárás. Bukarestben és 17 megyében léptek közbe a tűzoltók.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
klaus-iohannis-1

Iohannis szeretne továbbra is elnök lenni

Ismét jelölteti magát az államelnök-választásokon...
erettsegi1

Már lehet szurkolni az érettségizőknek

A szóbeli vizsgákat már tanév közben lezavarták, az...
dragnea

Börtönbe megy Dragnea?

Három év és hat hónap szabadságvesztésre ítélték...

A Cekend-tetőn fényképezték az útra dőlt fát fotó: István Bota
A Cekend-tetőn fényképezték az útra dőlt fát fotó: István Bota
szerkesztoÍRTA: UH.RO/ HÍRÖSSZEFOGLALÓ
2017. szeptember 04., 13:07
0 hozzászólás. 

Országos szinten összesen 172 útra dőlt fát kellett eltakarítaniuk a tűzoltóknak a vasárnap délután és éjszaka tomboló vihar nyomán. Tizenhárom lakásból, nyolc udvarból és 5 pincéből szivattyúzták ki a vizet.

A legtöbb dolguk Kolozs megyében volt, ahol 30 fa dőlt az úttestre, tíz lakóházat és három pincét öntött el a víz. Emellett 105 ház és öt tömbház tetőzete rongálódott meg a viharos erejű szélben.

Hargita megyében 28 helység és Borszék város egy része maradt áram nélkül a vihar következtében, miután fenyőfák dőltek az elektromos vezetékekre. Megyeszerte 6285 háztartás maradt áram nélkül Székelyudvarhely, Gyergyóvárhegy, Salamás, Gyergyóholló, Gyergyótölgyes és Borszék településeken.

9 középfeszültségű vezeték és 119 transzformátorállomás esetében okoztak kárt a kidőlt fák – nyilatkozta az Electrica Rt. információira hivatkozva Alina Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője az Agerpres hírügynökségnek. Az Electrica szakemberei dolgoznak a meghibásodások kijavításán – számolt be a hírügynökség.

Csíkszereda és Székelyudvarhely között, a Cekend-tetőn, a Kalonda-tetőn, Tusnádfürdőn, valamint Gyergyószentmiklós és a Gyilkos-tó között egysávon folyt a közlekedés az úttestre dőlt fák eltávolításáig.

Székelyudvarhelyen tömbházra és autóra dőlt fáról is beszámolt a tűzoltóság szóvivője. A városban okozott károkról azok összesítése után számol be a polgármesteri hivatal - válaszolta megkeresésünkre a városháza munkatársa.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."